De Vries navštívil Helmuta Marka v Grazi, dohoda je vraj spečatená | Magazín F1 - F1online.sk

V prestupovom kolotoči sa nám po pretekoch v Monze objavilo nové meno. Aj vďaka skvelému výkonu v monoposte Williamsu je o Nycka de Vriesa odrazu veľký záujem a zdá sa, že do svojich služieb by ho chcel získať i samotný Red Bull. Špekulácie umocňujú správy o tom, že de Vriesa v piatok spozorovali v Grazi, kde má kanceláriu Helmut Marko.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/76948/de-vries-navstivil-helmuta-marka-v-grazi-dohoda-je-vraj-specatena

Takže de Vries do AT a Gasly do Alpine? Už to tady někdo tuším psal včera. Mně by se to docela líbilo, jestli tedy Alpine riskne Ocona a Gaslyho pohromadě.

Nechajme sa prekvapit ,ale pochybujem ze by sa Sabine Kehm nepostarala o Micka a nechala ho bez sedacky v f1.A nikde neni napisane ze v AT ostane Tsunoda . Do konca sezony sa to moze este vseliako zmenit

Osobne si myslím, že ak by Wolff stratil de Vriesa, tak by to bola chyba. Hamilton nebude v Mercedese navždy, o tri - štyri roky by bol de Vries skvelá náhrada vedľa Russella. A vo Williamse by sa mohol dobre rozjazdiť vedľa Albona, čo je na úvod kariéry dobrý materiál na porovnávanie.

Nyck ukázal, že vie jazdiť a vyhrávať vo všetkom, do čoho sadne. Určite patrí ku tomu najlepšiemu, čo momentálne na trhu je. Pre AT by bola skvelá náhrada za Gaslyho.

Takže z mladej šumienky sa definitívne stane platič o ktorého bez tučného šeku nebude mať nikto záujem. Tak to je smutná vizitka.

aj Lauda si musel zobrať pôžičku a platiť aby si ho niekto všimol. Tu je ale rozdiel, mladí si nebude brať pôžičku.

A pre co by sa mal definitivne stat platicom? Sabine Kehmova je jeho manazerka a za to je platena aby si robila svoju pracu. Podla teba je preto kazdy jeden v f1 platic . Povedz mi jedneho jedineho pilota v f1 ktory sa nedostal do f1 cez peniaze? Nenajdes v dnesnej dobe ani jedneho takeho

Ale ne. Za 4 roky mu bude přes třicet. Kdyby do té doby seděl jen na simulátoru, tak by ho místo Hamiltona určitě neposadili. Takhle bude jezdit, může se ukázat, nasbírat zkušenosti a kdyby náhodou, snad by se za těch pár let dal ukecat, aby do Mercedesu přestoupil.

Stejně je to zvláštní - kdyby Herta měl superlicenci, už by byl podepsanej v AT, Gasly v Alpine a na de Vriese by zbyl maximálně ten Williams nebo Haas. A to ještě kdoví jestli. A kdyby Albon neměl toho slepáka, tak by vrcholem jeho kariéry v F1 byl páteční tréning s AM. Jak málo stačí.

Pretože o ňom žiadny lepší tím neuvažuje a aj tímy, ktorým ide o peniaze, sa obzerajú po lepších možnostiach. Preto je on, na rozdiel od pilotov, ktorý majú aj talent, platič. Okrem prachov nemá čo ponúknuť.
P.S: nabudúce si odpusti, aby si vypisoval, čo si myslím, keď o tom nemáš najmenšiu šajnu.

1 Like

Súhlasím a podľa mna pre neho samotneho je Williams najlepšia voľba hoci je na konci poľa.

Dostane šancu naučiť sa to všetko okolo, naučiť sa jazdiť s monopostom F1 bez takého tlaku. Proste zvyknúť si na cely cirkus.
Zda sa že Williams samotný o neho momentálne stojí > nie len že zaplátať dieru.
Capito sa vyjadril jasne.

A keď Lewis skončí tak on je stále v rodine Mercedes a môže sa stať pilotom A-čka veľmi lahko, ak by dokázal jazdiť výkony, ako ten posledný > aj bez bodov by to bol skvelý výkon na Williams.

Asi sám neráta že by niekedy bojoval o titul MS F1 > takze potom by ako solídny druhý pilot bol pre Mercedes ideálna voľba. Je z rodiny, pozná prostredie.

Vo Williamse by pobudol 2 maximálne 3 roky ( ani toľko tu už podľa mna Lewis nebude). Síce on sám by mal 30> ale podľa mna je to istejšia voľba aj pre neho aj pre Mercedes.

S RB by som sa moc spájať nechcela predsa len vieme ako to pár krát dopadlo +neverím že o neho reálne mali záujem - o pilota Mercedesu.

Jedine že by si ho oťukali v AT a dúfali že bude s Maxom dobre vychádzať tak ho šupli potom robiť 2-ku do acka.

Navyše nezabúdajme na faktor Wolff >ak mu miesto ponúkne Williams a AT kam ho asi pustí ? A že on s tým musí súhlasiť momentálne. Povedal, že ho pustí ak dostane ponuku ale pochybujem, že bez pripomienok. Preto za mna Williams skôr Ako AT a ak Williams ma zaujem tak podľa mna to je jasne. Ak mu neponúkne zmluvu Alpine > čo je pre neho podľa mna Ok to Wolff nerieši > ale k RB, tam ho ak bude iná možnosť nepusti. Pochybujem. Navyše by ho tým stratil v prospech najväčšieho rivala.

O Hertovi sa aj sám Marko vyjadruje ako o marketingovom materiály a nie super jazdcovi a budúcom MS, takýchto pilotov tam mne osobne fakt netreba. Sargeant ukázal cca 3 výborné preteky, podľa mňa mu ďalší rok v F2 neublíži, skôr naopak. Helmutko to mohol ponúknuť rovno Riccimu s tým, že by ho o rok posadili k Maxovi. Dúfam, že Nyck skončí vo Williamse a nie zazdený v juniorke RB

4 Likes

Kazdy jeden lepsi tim ma miesta obsadene ak si si nevsimol. A ostatne timy maju vela moznosti na to aby si jazdca vybrali podla svojho uvazenia a podla svojich kriterii. Neviem kde si nabral ze on nema talent a preto je platic. Mozno ze ma viac talentu ako si myslis ale v aute ako je Haas sa inac ani jazdit neda. Nehovorim zaciatok sezony mal vela problemov ale zvladol ich a druhu polku pretekov jazdi daleko lepsie ako jeho timovy kolega ktory ma odjazdenych o priblizne 100 pretekov v F1 viac.

To vazne namam sajnu o com tocis :wink: