Coulthard: Keď sa Pérezovi nepáči, môže z tímu odísť | Magazín F1 - F1online.sk

Sergio Pérez sa v Red Bulle pomaly dostáva do roly jasnej tímovej dvojky, čo sa mu istotne nebude páčiť. Mexický pretekár zažil divoký záver sezóny, keď sa najprv poškriepil s Maxom Verstappenom o šieste miesto na Veľkej cene Brazílie a potom prehral súboj s Charlesom Leclercom o celkové druhé miesto. Presne v čase medzi týmito dvomi podujatiami mu vyslal odkaz bývalý pilot Red Bullu David Coulthard.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/85035/coulthard-ked-sa-perezovi-nepaci-moze-z-timu-odist

Tak tak. Ako spravne poznamenali na The Race, Perez nepomaha Verstappenovi z laskavosti, ale preto, lebo je to jeho praca a povinnost.

4 Likes

perez nespochybnuje, ze musi maxikovi pomahat on bol nasraty, ze mu maxik nechcel pomoct k druhemu miestu v case ked jemu uz absolutne o nic neslo

a ak bolo vsetko tak dopredu jasne tak preco potom tim a aj maxo rozpravali po brazilii nieco uplne ine ako sa realne odohralo?

a ak si maxik mysli, ze pomoc dvojky nepotrebuje alebo, ze perez bude aj tak na slovo posluchat ked mu tim nieco prikaze tak na to pekne moze doplatit, lebo perez urcite posluchat bude aspon do momentu kym sa bude rozhodovat ci si ho v redbulle nechaju alebo ho poslu prec, ale problem bude, ze on to moze sabotovat tak, ze formalne si ulohu splni, ale uz sa nebude branit tak ako v 2021 v abu dhabi pred lujzom, ale spravi len povinny obranny manever a tym to pre neho skoncilo a pojde si svoje preteky

a ked uz hovori o cnosti tak cnost je aj to, ze ked raz s niekym skoncim lebo ma sklamal(to slavne monako nech sa tam stalo uz cokolvek) tak od takeho cloveka nebudem za ziadnych okolnosti ziadat pomoc
cize maxo mal timu oznamit, ze si nepraja aby akymkolvek sposobom pereza vyuzivali na dosiahnutie vyhody pre maxika. ziadne take,ze budu pereza drzat dlhsie na trati aby blokoval superov, alebo opacne, ze ho stiahnu skor aby vyprovokovali supera na skoru zastavku a pod.

2 Likes

Akurát, že Mika venoval svoje posledné pódium (teda asi tak 100x podstatnejšie, než nejaké 6. miesto v Brazílii) DC-mu. Boli to jeho posledné preteky v F1.

Pérez je pomalší než Max, môže držať len hubu a krok a ak sa mu nepáči, vie kde sú dvere – všetko je to pravda. Ale to Max odmietol príkaz tímu – priamo do vysielačky. Maxovi už o nič nešlo. Už šlo len o Checa a Red Bull (keďže ten nezískal v jazdeckom pohári double).

Tam nie sú žiadne veľké dôvody, len urazená samoľúbosť, pretože chlapčekovi z tohto roka v zbierke chýba Monaco a viní z toho všetkých naokolo a v prvom rade Checa, ako sme sa dozvedeli.

5 Likes

Karma raz dozene aj jeho, o to by som sa nebal :slight_smile:

1 Like

Zaujimave citanie o Davidovej traume, len tu je situacia trocha ina, islo len o vratenie pomoci kolegovi ked uz mal Maxik titul vo vrecku, keby islo aspon o podium ale 6 miesto?

evidentne tam islo o nieco ine ako hadku o sieste miesto. O tom pravom dovode nie je ziadna zo stran ochotna hovorit takze tema je uzavreta.

1 Like

Skor ci neskor sa to prevali, vztahy nastrbene a mozu sa snazit tvarit ako je vsetko ok kolko len chcu, pride situacia, kde to opat vyjde na povrch

Toto tu stále nevie veľká časť fóra evidentne pochopiť

1 Like

ked sa na to tak pozriem tak k Bottasovi sa v Mercedese spravali clekom slusne. Perezovi jasne odkazali je, ze nula :slight_smile:

inak k tomu ze moze odist. a kto by tam prisiel robit Verstappenovi dvojku? Grosjean ? Mick? Albon? :slight_smile: Redbull potrebuje viec Pereza ako Perez Redbull :slight_smile:

Napriklad Ricciardo by mu mohol robit dvojku.

3 Likes

Teraz to tak nevyzerá – možno ak by bol Max zas v tesnom boji o titul a potrebovali by niekoho, kto by mu dokázal byť bližšie (ak by to Ricci na simulátore dokázal, tak Marko by s výmenou neváhal). Ale ak si to Max dokáže vyjazdiť sám a s prehľadom… no uvidíme budúcu sezónu.

Jeho povinnosť to rozhodne nie je ale Ok.

Nikto ho tam byt nenúti > teda to nemôže byt povinnosť.

Jedna aj je len nesmie.

Samozrejme, ze to je jeho povinnost, inak by to miesto v Red Bulle nedostal. Alebo si myslis, ze Red Bull si Pereza vybral pre jeho fantasticke vykony?

A Perezovi islo o co? O druhe miesto v sampionate? To moc vysoke ambicie teda nema…

Tvoja povinnosť v práci je spraviť si robotu X lebo dostaneš výplatu Y.

Nešír tu zase nejaké fantasmagórie, že to nie je jeho povinnosť. Dostáva plat aby bol dvojka v teame a pomáhal Maxovi a RB k zisku titulu. V momente kedy bude chcieť prestať robiť tento job, može ísť kam chce a prestane to byť jeho povinnosť.

Každá pracovná zmluva viaže zamestanca k nejakým úlohám ktoré je povinný vykonať a za to dostane odmenu.

Tu máš aj napríklad Paragraf 81 - pritom ta nikto nenúti pracovať :wink:

1 Like

Mick by bol super, ale tu som silno neobjektívna. A keď tak Ricci prišiel do RB takže Checo raz vyskočí a ukážu mu dvere.

to podla mna nie su adekvatne nahrady. to iste sa rozpravalo o takym Gaslym a Albonom a vidis ako to dopadlo. z volnych jazdcov je Perez najlepsi, a z tych co nie su volni tak nikto normlany ( rozumej lepsi ako Perez) nepojde, len taky co si budu chciet aspon raz v kariere zajazdit na “top” aute aj ked na to nemaju.

Podľa mňa Ricci v pohode zajazdí to čo Checo a možno aj niečo viac. Albon a Gasly boli priskoro hodení do veľkého tímu