Corriere: Odchod Binotta je už len otázkou hodín | Magazín F1 - F1online.sk

Je Mattia Binotto na odchode z Ferrari? Stále viac a viac zdrojov sa na tom zhoduje. V piatok prišla z Talianska ďalšia veľmi silná správa. Podľa tunajšieho denníka Corriere dello Sport a jej reportéra Daniela Sparisciho zostáva do vydania tlačového stanoviska Ferrari už len niekoľko hodín.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/84584/corriere-odchod-binotta-je-uz-len-otazkou-hodin

Ak Seidl naozaj povedal Ferrari nie, má u mňa veľmi veľké plus :+1:

2 Likes

Kto normálne zmýšľajúci by išiel do súčasného Ferrari? A ešte ak je prabda, že nemajú náhradu tak to je ďalšia ukážka amaterizmu Ferrari. Prečo im ja len fandím?

2 Likes

Seidl nemá potrebu zo seba spraviť idiota ako to je v oblube Ferrari robiť zo svojich ľudí.

1 Like

Uvidíme Vassauer možno prekvapí a čo keď vážne Binotto bol taký v rozhovor pokojný, že vážne nechce robiť šéfa týmu a chce sa venovať iba technike

Divné je to celé a nerozumiem, že Elkan takéto veci dopustí. Keď sa rozhodol Binnota vymeniť, tak mal mať už dohodnutého nástupcu s víziou. Ak nemá tak potom všetko vehementne vyvrátim a nechám tam Binnota kým nebude zmysluplná náhrada. Dúfam, že Ferrari neriadia len nejaký pošeptávači ala Pierro Ferrari. To by bola cesta do pekla.

Inak keby som bol v Elaknovej koži už pred tými rokmi po smrti Marchioneho, tak by som bol z Binnota urobil generálneho riaditeľa pre vývoj a ako šefa tímu by som nakontrahoval za ťažké peniaze Rossa Browna. A snažil by som sa o to aj dnes - lebo osoba, ktorá pozná každý podvod za posledných 30 rokov je práve on (budď v pozícii keď ich vymyslel, alebo keď ich prešetroval). A odvážim sa povedať, že by Mercedesu a Red Bullu skončili prázdniny.

3 Likes

Brawna náhli odchod z FIA hmmm že by niečo sa črtalo???

Jean Todt uz ma nejaky ten rocik nazvys…v jeho veku ist robit sefa timu je uz asi nezmysel a tym duplom do Ferrari…odtial by skoncil v “boxe” ale drevenom…rozlucil sa s Ferrari titulom v 2007 a hotovo.

Seidl povedal nie najskor preto, pretoze vidi, aka je tam teraz kultura a vie naopak co ma teraz v McLarene.

Ak by vedel ze tam pride a bude mat realnu moc s tym nieco spravit, dosadit viac ludi nez len seba sameho, mat moznost realne zmenit zauzivane (nefungujuce) postupy talianov a robit to naozaj podla seba a s plnou podporou vedenia nad nim, tak by tam siel, nech uz by v McLarene vymyslali co len chcu

ale realita poslednych rokov a politicke boje vo Ferrari su jednoducho take, ze tam proste nie je ta vizia… nikto nepojde do tak toxickeho prostredia dobrovolne, bez podpory, pretoze moze byt aj top manazer sveta, zlyha, pretoze mu to “firemna kultura” nedovoli

ked sa vo Ferrari rozhodnu, ako to cele chcu viest, ked sa rozhodnu, ze je treba poriadne vyvetrat a zacat robit nieco koncepcne a nie horucou nitou, ked nebudu vyvijat ten mega tlak hned od prveho nastartovania motora vo fabrike, vtedy tam mozno pojde aj niekto ako Seidl (a stane sa novym Brawnom)

2 Likes

suhlasim ze Seidl na ferrari nema, ved aj mclaren ide dole vodou.
do ferrari musi prist niekto kto uz nieco dokazal, a ma respekt pred vedenim ferrari aspon na 2-3 roky

Ty toho o vedeni ludi/spolocnosti asi vela nevies, co? Naco ti je “respekt” na par rokov? Co je to respekt? Ved uz toto tvrdenie znie absurdne a odstracujuco. Po 2-3 rokoch co? Maju hocikoho vyhodit ako x jeho predchodcov? Skvela vizia…

Nie je to o tom mat respekt pred vedenim ferrari na nejaky cas, ale mat plnu doveru vedenia.
A nie, toto nie su synonyma, nie je to to iste. Je to uplne nieco ine a presne to je to, kde je vo Ferrari problem.

Ak ta niekto respektuje, tak ti mozno nevynada hned pri prvej prilezitosti, ale neznamena to hned to, ze ti realne veri, ze s tebou suhlasi a ze ti bude pomahat a vytvarat tie spravne podmienky pre teba a tvojich podriadenych. To sa stane len vtedy, ak ti naozaj doveruje ze to cele ma zmysel. Az vtedy sa mozu zacat diat velke veci.

Respekt sam o sebe pre vacsinu spolocnosti znamena akurat tak nejaku mieru tolerancie, v horsom pripade len autoritu. A ta autorita sa prejavuje zvysenym stresom, strachom. Kultura strachu… presne to je problem Ferrari.

1 Like

Pokud jde o vztahy, současné Ferrari je klubko zmijí.

Binotto by podle mě měl odejít, ale mělo by to proběhnout klidnou, uváženou a diplomatickou cestou. Zatím se zdá, že se bojuje - opět - zákulisními prostředky a ranami pod pás. Binottovi teď ke konci pomáhá pilot, kterého sám protěžoval proti Vettelovi a kterému mával před nosem příkladem Michaela Schumachera. Takže by se dalo říci, že co Binotto zaséval, to sklízí. Ale ze zákulisních válek nemusí vzejít kýžené zlepšení Ferrari. Red Bull a Mercedes jsou personálně daleko vyváženější, stabilnější, a proto funkčně efektivnější týmy. A je otázka, zda ve Ferrari nebudou rozbroje pod povrchem doutnat dál.

Poznámka trochu mimo: Verstappen se svým přímočarým, neústupným až tvrdohlavým přístupem k čemukoli je částí fóra vydáván za padoucha - co potom říci na adresu Charlese Leclerca, který asi nestál úplně bokem už v případě odchodu SV a teď si čistí pole všemi dostupnými (= i neférovými) prostředky? Hm? (Jakkoli frustraci ChL chápu, ale podrývat někoho zprávsmi vypouštěnými do médí…)

Myslím, že by pro Binotta měly sáhnout další top týmy. Možná i Alpine.
Jeho zkušenosti (hlavně tedy inženýrských prací) jsou nezpochybnitelné a v tomto směru snad zkušenější není.

Mohl by být horkým zbožím.

Určitě ano.

Pokud odejde/bude odejit, neumím si představit, že by zůstal ve Ferrari na nějaké techické pozici.

Ale jeho inženýrské kompetence jsou mimo debatu, takže konkurence by měla mít zájem. Dokonce bych řekl: na prvním místě právě Alpine.

Nicméně do čela týmu bych ho nepostavil.

Mé typy;
Rosse budeme vídat už jenom na rybách. Ale možná se za pár tučných kaprů dá přemluvit. Klidně i do Alfy, kde nebude tak moc psychicky zatížený jak by byl ve Ferrari. V každém případě budou jeho kontakty na FIA hodně ceněné.

Kdybych mohl rozhodovat já, tak bych určitě prosadil Vasseura. Do F1 se sice dostal až s Renaultem, ale jeho technické i znalosti ve vedení týmů vnímám hodně vysoko.

A Binotto jako motorář by se mohl uchytit v Red Bull Powertrains. RB je známý tím, že chytré lidi neodmítá a pokud skutečně chtějí rozchodit vlastní motorárnu, tak právě Binotto by mohl být pro RB hodně užitečný.

Co takhle konečně vystrnadit Elkanna, ten mi přijde neschopný hned od začátku :thinking:

1 Like

Presne to som chcel napísať

Každý, lebo nemôže prepadnúť, ale môže zažiariť.

1 Like

Verstappen nie je padouch. On je len jednoduchý, a preto je priamočiary a úprimný.
U neho sa to javí tak, že kde bolo pridané v jazdeckých schopnostiach, tam bolo ubraté v ostatných oblastiach života.

1 Like

Když to chceš takto, tak Hamilton je další, kdo je poněkud “intellectually deprived”.

Ale v průhledném pletichaření a pozérství mu to zjevně nebrání.

3 Likes