Buxton o odpore McLarenu k tímovej réžii: Je to strašne frustrujúce, musia byť rozumnejší | Magazín F1 - F1online.sk

Byla domluva že po posledních pitstopech držej pořadí.

Nebol na to dovod.

Ale pokud je taková domluva, tak ti přijde normální v téhle situaci zbaběle zautočit na týmového kolegu, který s tím nepočítá? Však je to příšerný. Pro mě to je osobně jeden z důvodů, proč jsem si Vettela vážně neoblíbil.

1 Like
2 Likes

Ale co je toto za hlupost, ze s tym Webber nepocital? Vettelov manever neprisiel ako blesk z jasneho neba (v tomto smere rozdiel oproti Piastrimu v Monze). Od pitstopov bolo celemu svetu vratane Webbera predsa jasne, ze Vettel utoci na vitazszvo, inak by zvolnil a drzal si odstup, co sa uplne evidentne nedialo. Webber to videl a mohol na to zareagovat zvysenim tempa.

Cize nie, nevidim nic zbabele. Vidim jednu uplne nepochopitelnu a bezdovodnu timovu reziu Red Bullu, ktoru Vettel legitimne ignoroval.

1 Like

"Po posledním pitstopu mi tým řekl, že je závod rozhodnutý, a tak jsme snížili otáčky motoru, abychom mohli v klidu dojet do cíle. Samozřejmě chci taky závodit, nicméně už před závodem jsme si vyříkali, jak se v podobné situaci zachováme. V posledním stintu si dáváme pozor na výdrž pneumatik a dojíždíme opatrně do cíle.

Ok pokud to tak vidíš, tak je to tvoje věc. Mně to přijde zbabělý. Taková kudla do zad.:slight_smile:

1 Like

Je zajímavé, že po letech už Webber o nějaké dohodě před závodem nemluví, o sníženém výkonu motoru taky ne a naopak říká, že věděl během dvou kol, že na něj Vettel zaútočí, jenom se pro změnu vymlouvá na použité pneu:
https://f1sport.auto.cz/clanek/multi-21-pred-deseti-lety-se-odjela-dramaticka-velka-cena-malajsie-2013
Naopak Marko mluví jasně o dohodě před závodem v Brazílii 2012, kterou se Webber sám neřídil, a to Ti jako kudla do zad nepřipadá.

5 Likes

Za mna jednoznacne trapna vyhovorka od Webbera. Bol frustrovany z prehry, tak to zvalil na znizene otacky motoru. Co to akoze je za absurditu? To chce Webber seriozne tvrdit, ze si v strede pretekov nezvratne znizil vykon?

Asi je to otazka sympatii k jazdcovi, keby nieco podobne spravil Alonso (a ze by to urobil, keby na to mal prilezitost), tak tu so Situsom skacete az po plafon, ako genialnym manevrom urval vitazstvo.

V kazdom pripade mi stale nikto nevysvetlil legitimny zaujem Red Bullu na timovej rezii, okrem floskuly o setreni auta.

4 Likes

Máš na víc. Ale klidně tenhle “souboj” obhajuj dál no. Já si to představuju “malinko” jinak. :smile:

Ako inak? Ze sa preteky ukoncia po druhom pitstope a budu sa drzat pozicie a setrit auta?

A teda podla mna nemas dovod suboj do uvodzoviek, wed Webber sa tam uplne normalne a tvrdo branil. Tolko k tomu, ze to „necakal“.

Určitě to je o sympatiích, proto Piastri dostává takovou sodu už jen za to že šel z Alpine k McLarenu.

1 Like

To konkretne je uplna absurdita.

Jo, taky bych se na Alonsa snažil vyhrabat berličky že se vysral na týmové příkazy a podle zaútočil na Webbera který měl snížený otáčky motoru :smile: Nechme toho, k tomu bylo řečeno mnoho nesčetněkrát.

1 Like

Bylo to vyloženě na férkovku, jojo. :smiley:

Myslis si, ze si vie auto F1 v strede pretekov nezvratne znizit vykon?

Nezvratně ne, ale snížit výkon to není problém, a hlavně nebyl problém, bylo to normální praktikou.

1 Like

Ja tam nevidim nic zasadne nespravodlive. Red Bull nariadil bezdovodne timovu reziu, Vettel chcel zabojovat o vitazstvo, Webber to vedel od zaciatku, ked si Vettel nedrzal odstup a normalne sa branil.

Reci o znizenom vykone a zaskoceni su len Webberove rozpravky.

3 Likes

Tak si ho mal zase zvysit, ked videl, ze Vettel nepolavil, co videl dostatocne skoro.

Neměl si ho ani snižovat a kašlat na to co říká tým, pravda.

1 Like

Alebo tak. Jeho naivita.