Bottas opäť vypálil rybník Mercedesom: Formulu 1 si teraz užívam | Magazín F1 - F1online.sk

Valtteri Bottas mohol po kvalifikácii opúšťať okruh pyšne si vykračujúc. I napriek tomu, že v piatok mal vážne problémy a vynechal celý druhý tréning, sa totiž dokázal kvalifikovať na skvelom piatom mieste, a teda prekonal aj oba monoposty svojho bývalého zamestnávateľa. Bottas počas rozhovorov s novinármi nedokázal z tváre zmazať úsmev.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/63422/bottas-opat-vypalil-rybnik-mercedesom-formulu-1-si-teraz-uzivam

Jediný neduh, čo si preniesol do Alfy sú akurát zlé štarty, ale inak sa nedá povedať, že by mal zlý priebeh pretekov. Minule mu pokašlali napríklad boxy a mohol byť kľudne 4.

1 Like

Ale no, netreba byť až tak “kyslý” :joy: Nechápem prečo by Bottasa nemohlo tešiť, že z prestupu do Alfy sa nakoniec vyklubalo, že má rovnakú aktuálnu výkonnosť, ako keby ostal v Mercedese a môže s nimi bojovať v kvalde a pretekoch :slight_smile:

1 Like

Bottas bojuje o titul s Mercedesom alebo prečo sa zvýrazňuje len to, že porazil Mercedes?

Tie jeho štarty bývajú v 50% fakt neuveriteľné … človek by povedal že to je jedna z mála vecí, čo sa dá natrénovať, no očividne nie u každého… Každopádne je škoda, že sa nik nevie ani len zapojiť do boja s Ferrari a Red Bullom aspoň na niektorých pretekoch, rozdiel sekundy pred zvyškom je fakt priepastný… Je strašná škoda, že Renault s Mercedesom nevyužili šancu bojovať byť na čele…

Ja som rad za Bottasa. V mercedese sa ku nemu spravali jak keby bol posledny odpad, niekedy tam vyzeral jak keby ho to ani nebavilo, uplne demotivovany. Teraz si to v alfe uziva, number1 driver, este aj Mercedesy predbehuje :joy: len nech mu to vydzi co najdlhsie

Chudák Bottas… díky zlýmu Mercedesu nasbíral přes 60 podií… a stal se jedním z nejúspěšnějších pilotů historie F1 a zajistěnej do smrti smrťoucí.

1 Like

Ty si cesky Kiks ci co?

Bottas mi stejně jako Magnussen připadá hlavně absolutně uvolněný a “happy”, kdo by jim nepřál…

1 Like

Já jsem multiúčet Kiks.

1 Like

… ja si tiež myslím, že VB je v Alfe Romeo celkom uvoľnený a vcelku sa mu darí. Myslím, že ani sám nečakal, že keď prestúpi do Alfy Romeo, že na tom bude tak, ako je teraz …evidentne má d§vod na úsmev … :smiley:

2 Likes

ked jazdil za medak vsetci ho zhadzovali a opovrhovali nim a teraz ked ma pod zadkom lepsi motor, kazdy sa smeje ako to natrel medakom.
no dovolim si tvrdit, ze alfa ma na viac ako s nou dokaze zajazdit Bottas.
Vieme aku rychlost mal oproti Hamiltonovi a ze aj v silnom medaku bol slaby. Spickovi jazdci by jazdili uplne ine kola s tou alfou.

Presne tak, mal poraziť aj Red bull a nejaké to Ferrari… Určite má tá Alfa naviac…

Lehká sprška nad okruhem, právě teď.

Predpovedá sa nejaká každú asi tak pol hodinu.

Môže ro byt sranda

Nice :relaxed: keby pršalo to môže byť krása :slight_smile:

Bottas ukaz nam ze umis startovat, jedna vec je jasna, Alfa dokazala po nekolika letech postoupit vpred, dalsi vec co me zajima, nejsou od nich slyset stiznosti na poskakovani…tahak bude urcite souboj dvojice HAM vs BOT.

A neco pro spekulanty, Hamilton se bude urcite nejakou dobu vyvazet za Bottasem, sledovat jeho auto a jak pracuje podlaha, jsem si jisty ze se s tim da pracovat :alien: , tenhle mimozemskej ksichticek je v barvach Mercedesu…

takto nejako reaguje marcifanda :smiley: ale tak realita je tu vela ludom cudzia

Tak aké kolo mal teda urobiť? Dobre vieš ze Bottas býval v kvalifikacii bežne pred Hamom, takže si napísal úplnú hlúposť… Všetko je to veľmi relatívne a psychika robí veľa, to teraz napríklad vidno na Hamiltonovi a Sainzov…

Zacnem tvojim koncom.
Co robi psychika so Sainzom ? Podla mna je to vyborny jazdec a to ze mal 2x smolu neznamena ze idem zrat bulvar s titulkami “Sainz je pod tlakom” “Stava sa z neho dvojka” taketo reci su len pre fanatikov na forach.
Tak isto dristy o tlaku na Hamiltona. Kto sledoval vsetky zavody, vie ze Ham by bol bodovo pred Russellom ak by nemal 2x stastie. Ale to k F1 patri, preto tu cisla vytahuju iba ti co si chcu za kazdu cenu kopnut.
Teraz k Bottasovi vs Hamilton :smiley:
2017 - pole position, fastest lap, wins
Bottas PP-4, FL-2, WIN-3
Hamilt PP-11, FL-7, WIN-9
2018
Bot PP-5, FL-3, WIN-4
Ham PP-5, FL-6, WIN-11
2019
Bot PP-5, FL-3, WIN-4
Ha PP-5, FL-6, WIN-11
2020
Bot PP-5, FL-2, WIN-2
Ha PP-10, FL-6, WIN-11
2021
Bot PP-4, FL-4, WIN-1
Ha PP-5, FL-6, WIN-8

Bottass neporazil Hamiltona ani v jednom ukazovateli za 5rokov spolocneho jazdenia a este aj rocnik 2021 kde mu mal konecne prvy krat vo svojej kariere pomoct k titulu, zlyhal a zajazdil najhorsiu sezonu.

Vzdy sa da zajazdit lepsie. To si pamataj.