Binotto žiadal desaťsekundový trest pre Péreza, podľa Hornera vlastne o nič nešlo | Magazín F1 - F1online.sk

Opäť raz sme po pretekoch nevedeli, či sa oficiálnym víťazom stane muž, ktorý ako prvý preťal cieľovú čiaru. Sergio Pérez bol totiž vyšetrovaný za porušenie športových pravidiel. Mattia Binotto okamžite šípil, že by z toho mohli byť dva päťsekundové tresty, no Christian Horner mal presne opačný názor. Komisári napokon vydali verdikt niekde na polceste.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/78025/binotto-ziadal-desatsekundovy-trest-pre-pereza-podla-hornera-vlastne-o-nic-neslo

Lebo Toto a Horner by nežiadali očividný trest?

Myslím, že titulek je zavádějící. Binotto určitě žádnou žádost nevznesl (komu taky?), pouze se - věcně správně - vyjádřil, že v připadě Sergia Pereze došlo k dvěma incidentům, tudiž by z toho mohl být dvojnásobný trest, což by Ferrari posunulo na double.

Vzhledem k tomu, že Checo dvakrát porušil pravidlo, to byla opodstatněná úvaha, byť ji verdikt úplně nepotvrdil. Ale Binotto - opět správně - podotkl, že je to na komisařích, oni nejsou účastníky tohoto řízení.

Tady je Binottova kritika v podání @SLCupra neoprávněná.

Že v ten dvojnásobný verdikt asi doufal, to je nasnadě - a Toto a Horner by doufali rovněž.

2 Likes

Toto je také Wolfovsko-Hornerovsko-Hajzlovské… veľmi to Binottovi nesluší. Mal by sa držať rodinných hodnot ako doteraz a uznať, že Pérez neurobil chybu ktorú by Leclerc využil.

Je to verdikt, ktorý treba akceptovať. Gratulujem SP z Red Bullu k víťazstvu. Myslím, že dnes aj 2. a 3. miesto pre Ferrari bol výborný výsledok, aj keď víťazstvo by potešilo viac … :slight_smile:

2 Likes

Binotto je sef timu a mal by sa snazit svojmu timu pomoct maximalne ako sa da. otvorit usta je to najmenej co mohol urobit

Vyhralo Ferrari aspon 1 pretek od toho co B. vyhlasil, ze nevidi dovod preco by nemohli vyhrat kazde preteky do konca sezony. Sa mi zda, ze nie :smiley:

Myslím že mluvil dokonce o doublech.

od te doby ,je taky Red Bull ,nějakym zazrakem rychlejši,doufejme ,že podle pravidel :face_with_monocle:

Taky Botas za podobny precin nedostal ziadny trest…wolfik vybavil?

dokaz ze RB porusil pravilda? Dokaz ze masi porusil pravidla? uz nepi dezole

Vyžadovať tvrdý trest za takúto hovadinu je od neho hlúpe. Ak by sa Leclerc udržal do 5. sekúnd tak Pérez dostane len napomenutie, je jasné že komisári výsledky meniť nechceli. Osobne by som radšej videl na prvom mieste Leclerca, ale nie tímto sposobom.

ty tvrdis ze porusuje…tak to dokaz inak si klamar

nevies dokazat svoje tvrdenie…teda si klamar

v com klamem dezole?