Binotto obhajuje neobhájiteľné: Na dvojitú zastávku nebol priestor. Nie je to však pravda | Magazín F1 - F1online.sk

Strategické rozhodovanie Ferrari bude po britskej GP rovnakou témou ako spoľahlivosť Ferrari. Výpočet bodov, ktoré Scuderia stratila kvôli svojej spoľahlivosti a strategickým chybám sa už pomaličky blíži k trojcifernému číslu. Napriek všetkému si boss tímu Mattia Binotto pokúsil pred novinármi zachovať tvár. Je však zrejmé, že obhajuje neobhájiteľné, čo aj ukázal vo svojej analýze na Sky Sports Karun Čandhok.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/69703/binotto-obhajuje-neobhajitelne-na-dvojitu-zastavku-nebol-priestor-nie-je-to-vsak-pravda

Teda poslouchat po takovém zářezu od vlastního týmu ještě tyhle frázovité kydy od šéfa týmu musí být fakt utrpení…

Zial Harypoter ako sef timu nikdy nebude na urovni Todta ci Brawna. Skoda,lebo tim ma auto aj jazdca na boj o titul.

Irónia, keď víťazný tím je zároveň luzrom dňa :person_facepalming:

1 Like

K.u.r.v.a… a skoda pisat cokolvek dalsie… Keby bol prezidentom Ferrari Luca Di Montezemollo. Ten brckavy svajciarsky j.e.b.o by predaval hotdogy v Baseli a nesefoval Ferrari.

¨Ty vole to jsou takové ■■■■■ co Binotto mele … naprosté ■■■■■ co nedávají absolutně smysl … prý že Charles vedl závod, proto radši dali červené carlosovi :smiley: Že prý nevěděli co udělají ostatní … i blbý fanoušek z poza televize musel vědět, že podle počtu zbývajících kol zajedou pro červené všichni ostatní … dokud v tom týmu bude tahle nekompetentní banda, tak vyhrajou maximálně tak cenu pro šašky roku … navíc i kdyby ostatní pro ty červené nezajeli, tak by měli Ferrari obří šanci je na červených stejnak předjet … achjo, 25 let fandím Ferrari, ale dívat se na tohle je ještě větší utrpení než se dívat na rok 2020 …

2 Likes

Tento človek si zaslúži poriadne preplesknuť. Sr@cky čo vypúšťa sú už neakceptovateľné ani najväčším zaslepencom aký existuje. Ten chlap je úplne mimo.
Celý tím stratégov včetne tohto šaša vyhodit, inak môžu mať aj o dve sekundy na kolo rýchlejšie auto.
Hrôza co dokazujú posledné víkendy.

1 Like

„Interne nemáme čo riešiť. Bolo to jednoducho o tom mu povedať, že chápem jeho sklamanie, ale odjazdil fantastické preteky.

:smiley: :smiley: :smiley: jo to mu hrozně pomůže uklidnění že odjezdil fantastické preteky … :smiley: Ty prohraješ, ale jako že si jel fakt skvěle … parádní útěcha :smiley:

Naštěstí jsem to neviděl, zní to věrohodně :smiley: To jsou kiksy úplně mimo realitu…

Binotto ty trageeeed!!!, nastuduj si pravidla!!!, Leclerc mohol mat softy a aj nove kridlo!!!

Najhoršie je, že Binotto asi ani neklame. Je na hov… stratég a zrejme to takto hlúpo naozaj myslel. Akurát je hrozný srá.č priznať, že urobil chybu.

To nové krídlo by Leclercovi počas pretekov bodlo. V podstate od začiatku jazdil s poškodeným a napriek tomu bol rýchly.

1 Like

To je taký č.u r.á.k ten Binotto…
Už Arrivabene bol neschopný človek, keď v 2018-tom v Monze musela tímová jednotka Vettel rozrázať v kvalifikácii vzduch Raikkonenovi a teraz tento ďalší šašo ničí Leclercovi kariéru a oberá Ferrari o jedinú možnosť, ako získať jazdecký titul.
To, že si na začiatku sezóny neurčili jednotku a dvojku kvitujem, každý by mal mať rovnakú štartovaciu čiaru. Ale v nejakom okamihu sezóny predsa musí byť aj mechanikovi jasné, že už sa musia rozhodnúť, prerože nemôžu mať na konci sezóny dvoch majstrov v tíme.

Už po troch, štyroch pretekoch bolo.jasné, že musia vsadiť všetko na Leclerca, ale nie, Binotto kvôli falošnej serióznosti k Sainzovi odpíše šance Ferrari na jazdecký titul.

Charles držím Ti palce, som s tebou amico… :fist_right::fist_left:

3 Likes

Je to fascinujuce. Vo Ferrari si odniesli vitazstvo a napriek tomu su jednoznacne najvacsi porazeni tohto vikendu.

Zlyhali uz pri kontrole pretekov, trapiaceho Sainza mali v momente odpratat Leclercovi z cesty, takto do hry dostali dokonca aj Hamiltona na pomalom Mercedese.

A ten SC necham bez komentara- je to typicke Ferrari, Leclerc si zasluzi viac. Uz aj keby nebol priestor pre dve zastavky, mali uprednostnit Leclerca.

Dnesok ukazal, ze sampionat nebude rozhodovat smola- ta sa v priebehu sezony vacsinou vyrovna a treba ju akceptovat. No rozhodovat bude schopnost vytazit zo superovych problemov a to vo Ferrari dnes nedokazali- v sampionate neskratili skoro nic, Leclerc je dokonca len tesne pred Sainzom, hoci Sainz nebol za celu sezonu jediny vikend lepsim jazdcom.

2 Likes

Je to tak. A co je najhorsie, ten timovy prikaz nakoniec aj tak prisiel. Takze tak ci tak zo Sainza urobili dvojku. No uplne nezmyselne sa pol preteku hrali na nejaky suboj, hoci Sainz bol ovela pomalsi od Leclerca (s poskodenym autom!).

Takto sa titul vyhrat neda.

1 Like

Presne tak. Technicke poruchy, tam poviem, ze ok, je to smola, vsetci zmykaju s techniky maximum a tie veci sa stavaju, ale pri strategiach predsa musia mat v kazdom momente pretekov nastavene priority uplne jednoznacne.
V prenose hovorili, ze na rozhodnutie ohladom Leclerca mali 6-7s casu (od vyvesenia SC). Samozrejme, to, ze Ocon zastavi na rovinke uz bolo jasne pred tym.
Ono sa to nezda ako dlha doba, ale taketo veci to musia mat predsa rozobrate 1000x pred prekekmi. Ked uz aj komentator riesi ci Leclerc pojde, alebo nepojde do boxov tak je jasne, ze casu bolo dost.

1 Like

Doposud jsem psal, že Ferrari je pro Red Bull stále velkým soupeřem.

Ale dnešní blamáž vyráží dech.

Byl to závod, v kterém by za normálních okolností pravděpodobně vyhrál Verstappen. Když už štěstěna Ferrari darovala Verstappenovy problémy, Leclerc z toho nakonec vytěžil pouhých šest bodů - ale současně ztratil šest bodů na Pereze.

Aby v konečném účtování opravdu neměl RB jak PK, tak první a druhé místo v poháru jezdců.

Leclercova frustrace bude navíc narůstat a atmosféra v týmu proti relativně harmonickému Red Bullu taky bude stát “za to”. Sainz plus Binotto pomohli Verstappenovi minimalizovat škody. Nechtěně, ale přesto.

1 Like

Upřímně tohle nedokážu pochopit. Arrivabene prý na lidi moc tlačil a ti pak dělali chyby. U Binotta mám pocit, že se vlastně neděje vůbec nic a když ho nainstalovali, psalo se, že má klidnou a chápavou povahu, takže přehnaný tlak by tam být neměl. Nejedná se o nezkušený tým, který vzniká na zelené louce, vždyť sakra bojovali o titul naposledy v r. 2017, 2018 a na š.p.i.c.i jezdili i v r. 2019, mají všechny možnosti, i finanční. Kromě toho právě podle toho kašpara ukončili jednu etapu budování, tak by snad měli mít personálně stabilizovaný zkušený tým. K chybě může dojít, ale dva takové strategické kiksy během 4 závodů?

1 Like

Podla mna Leclerc moze byt este rad, ze zo silverstone nedochadza so 70 bodovou stratou na Verstappena. A s Leclercom aj my. Aj ked fandim Redbullu, nechcem aby bolo rozhodnute este pred letnou pauzou. Cisto teoreticky keby Max nepresiel po karbone tak to mohol vyhrat a Leclerc by skoncil piaty. To uz by bol rozdiel 64 bodov ak sa nemylim.

1 Like

Mně Binotto přijde jako docela zákeřný typ, resp. někdo, kdo hraje zákulisní hry a sám nakonec neví, která z nich je ta správná. Stačí se podívat, jak cíleně zařízl vedoucího Vettela v Rusku 2018 v domnění, že uspokojí svou novou hvězdu, Charlese Leclerca. Kterému sliboval maximální podporu v týmu. Není žádným tajemstvím, že se s Vettelem rozloučili právě proto, že nechěli hrát na dva útočníky. Ale aktuálně tuto linii Binotto není schopen držet.

Nevyčítám Sainzovi, že se mu přepouštět pozici nechtělo. Ale Binotto se opět projevil jako někdo, kdo je nespolehlivý a nekonzistentní v rámci vlastního týmu.

Leclerc už možná začíná chápat, proč Vettel nakonec raději ani nereagoval na Binottova pozávodní rádia.