Hnal bych je oba. ![]()
Ďakujem za vysvetlenie. ![]()
Pravidlá by bolo dobré zahodiť a napísať od nuly a nie len lepiť dieru za dierou, čím sa vytvorí ešte viac dier. ![]()
Sprísniť sa to dá len trávou alebo štrkom. A to kvôli iným sériám asi nie je možné na všetkých okruhoch a vo všetkých zákrutách. Druhá možnosť je technologická, ale to tiež nie je ideálne (Rakúsko) a zároveň je to asi finančne náročné.
Když opustil 4x trať, tak proč je v oficiálním zápisu 3x.
Jinak teda nechápu proč komisaři hledají nad rámec systému prohřešek u jezdce, který nedokončil závod, a trest se nepřenáší.
Protože FIA. Já nevím, proč se furt divíš. SC nemůže restartovat, když jsou maršálové na trati a kolikrát se tak stalo
Prečo by nemohl byť v zákrutách všade štrk? Akým iným sériám to vadí a hlavne prečo? Ďakujem.
To nie je otázka na mňa, ja by som bol za. ![]()
Ale často to spomínali aj v Eiskingu, lebo štrk by bol ideálne riešenie pre F1, že napríklad pre motorky to potom nemusí spĺňať nejaké safety parametre.
A druhý problém je, že väčšina okruhov má viacero konfigurácií, takže kvôli tomu nemôžeš dať štrk do každej zákruty.
Okej. Ďakujem za odpoveď. Tiež som to viackrát počul, ale nikdy to nevysvetlili úplne. A motorky celkom bežne jazdia na okruhoch so štrkom, preto ma zaujíma komu by štrk mal vadiť. Samozrejme ak nie je miesto (ako v Kanade), alebo sú rôzne varianty trate, tak to dáva zmysel.
Asi sú tie zákruty nejako kategorizované a niektoré rýchle zákruty musia mať veľkú výbehovú zónu pre motorky, inak by mohli byť nebezpečné. Ale to len dedukujem.
Nejaký základný súhrn od AI, prečo nemôže byť všade štrk ako hranica trate pre MotoGP:
Možno keby bol na väčšine trate štrk, tak by sme videli viac takých nechcených vypnutí monopostov a do cieľa by ich prišlo ešte menej.
No a? Časom by sa naučili dodržiavať limity trate
Mal by Alpine dat protest, ze preco sa Antonellimu neprenesie trest do dalsich pretekov. napr +5 miest na starte.