Antonelli chcel nasledovať Verstappena, od Mercedesu dostal zákaz | Magazín F1 - F1online.sk

myslis, ze ak by lujzo chcel ist jazdit do lemans za tovarenske ferrari, ze by mu to tim nedovolil? :slight_smile:

samozrejme, ze by mu nedovolil jazdit v tovarenskom mercedese, astone,… ono predsa ferrari ma iny status ako rb a nemoze si dovolit aby jeho hviezda reprezentovala inu automobilku. rb si to dovolit moze, nieje to automobilka

ale pochybujem, ze ak by prejavil zaujem jazdit s ferrari v nejakych inych seriach, ze by mu to nepovolili hlavne ak by na tom vykonovo boli tak ako dnes rb

zatial, ale mclaren mu zacina riadne dychat na krk a posledne preteky v nedelu bol mclaren rychlejsi len to dobabrali so strategiou. ak by sa nedali undercutnut tak norris vyhra s prehladom

a este jedna vec, alfonzovi ked jazdil za mclaren tak dovolil mclaren nenastupit na preteky :slight_smile: a povolali z dochodku buttona a v dalsom roku mu dovoli jazdit le mans

dovolil by rb minimu nenastupit na preteky a ist jazdit inde?

Ako vtip dobre.Lui v Le mans? :joy: Co by tam ten motak robil?

Myslím, že v Mercedese by to Maxovi dovolili, nakoľko jazdil aj túto 24ku v ich aute.

Ale je pekné vidieť aký je to priekopník a ako otvára všetkým dvere a ostatní ho chcú nasledovať. Už len tie 4 tituly a status im k tomu chýba, aby si to mohli dovoliť. :smiley:

1 lajk

Ja osobne si to nemyslim, ale je to len nazor. Wolff sam by bol podla mna proti tomu skrz jeho korporatny mindset a keby aj s tym prisiel za niekym vyssie, ze Verstappen by k nim prisiel ak ho nechaju jazdit aj inde, zatrhli by to tam. U nich je to kalkulacia rizika, nic ine, niekto v Exceli vypocital kolko by ich to stalo keby sa nahodou vyradi z auta F1 a je. A ani Marko ho nechcel nechat tam ist :upside_down_face: Realisticky sa na to pozeram tak, ze to bolo Verstappenovi dovolene preto, aby neodisiel. Mal v rukach tie spravne karty. “V F1 je to o nicom, chcem sa aspon niekde zabavit, rozmyslam ze sa tu na to vykaslem a pojdem jazdit uz len zo zabavy kam chcem.” Verim, ze by bol toho schopny, zarobene ma dost, chcel titul a ma styri, v tomto sa podoba Raikkonenovi. Dalej uz je to len o tom aby ho to bavilo.

Dvere maju zatial ostatni zatvorene, len taktne v mediach naznacili “Aj ja chceeem”:rofl:

Ja si myslim, ze kdyby jezdil za Mer v DT3 tak by to Merglu ( kdyby k nim prestoupil v F1) nevadilo. Tolik reklamy kolik jim udelal o tomto vikendu neudelali Ant s Russ za cely lonsky rok. - prece jenom sportaky jsou pro smrtelniky libivejsi prirovnani s tim co maji doma nez z monopostem F1.

Ja si myslim ze by to byl win- win. A porad zapominame “ stat se neco” muze i na sjezdovce v dobe dovolene. Takze vse zakazovat taky neni cesta….

Reklama “sportaku” znacky Mer?

Nerikam, ze by to nebylo riskantni, ale psat ze by to melo jen negativa a zadne pozitiva mi neprijde spravne.

Jenze za dob co Ham jezdil za Mer se vice zajimal o kosmetiku, pisnicky a modu nez motosport v jinych tridach…
Skoda, docela by me zajimalo se podivat na sampionat sportaku kde by byli krom Maxe i jini mistri sveta z F1. Chtel bych videt to porovnani.
Zda li je Max opravdu tak dobry nebo vseobecne jsou piloti F1 o stupinek lepsi nez i ti nejlepsi v jinych kategoriich motosportu.

1 lajk

Na tohle má ještě čas. Endurance je spíš pro důchodce.

1 lajk

Startovalo 600 jezdcu s 161 vozy… prumerny vek 30 let….
Endurance je o zkusenostech a ty jdou s vekem, jednoznacne. Ale duchodcema bych je ( az na vyjimky ) nenazyval. Startovali tam i 18 kluci.

Treba v WRC rally je prumerny vek profiku 34 let.. a to jsou pani borci.

1 lajk

Tady se na zmínku o důchodcích ozveš hned, jen protože tam jel Verstappen. Karle to neděláš dobře s tou provozní slepotou

To uz je dnes druhy clanek kdy na me regaujes namisto tematu. Zase se dozadujes pozornosti? :smiling_face_with_sunglasses:

Promin dnes ti psenka nepokvete, uz jsem se poucil.

Bud mluv k veci Karle nebo prud nekoho jineho.

Pa

4 lajkov

Podle mě v tuhle chvíli reklama na jinou soutěž než F1 vůbec není v zájmu Toto Wolffa, sporťák-nesporťák. Ale nevím, neptala jsem se ho :slightly_smiling_face:.

1 lajk

Tak Toto je hlavne businesman. Takze kde cinkaji penizky tam je rad. A jako spolumajitel Mer mu dana reklama jde do karet. Jak ma ale postavene priority, v tom mas pravdu, to netusim.

Porad me zajima co si tenkrate sepkali na te jachte​:face_with_hand_over_mouth:.

Wolff nevlastní Mercedes žádným způsobem. Spoluvlastní tým, který se jmenuje Mercedes.

Nevím do jaké míry jízda v GT3 marketingově ovlivňuje F1 tým. Asi jedině, že by Verstappen přilákal nové fanoušky do F1, kteří začnou fandit Mercedesu.

hm

a já psal

to ses celkem sekl v té logice ne?

Ty nevíš, že Toto určuje všechno v Mercedesu? I to, jaký modely budou vyrábět

Nemyslim si, ze ta reklama je porovnatelna s peniazmi v F1. Treba si uvedomit, ze v F1 sa tocia ine peniaze a zmluvy su postavene znacne inak. Ak sa jazdec upise stajni a ta ma sponzorov, ti pozaduju, aby jazdec reprezentoval ich znacku na kazdom zavode(zmluva nemusi a vacsinou nie je postavena na sezonu). Ak sa zrani a na zavod nenastupi, stajna straca peniaze a mozu ju rovno cakat penale za to, ze tam ten jazdec nie je(ak si to sponzor zakotvil v zmluve). Tam su vsetci na velmi kratkom voditku a presne preto kazdy dlho rozmysla, kym nieco povie alebo urobi.

Samozrejme mas pravdu. Jen si myslim ze i dve veci dokazou byt pravda. Vsichni neustale opakuje rizika s tim, kdy jezdex nastoupi do jinych zavodu nez F1 a nikdo nepise o vyhodach. To ze jezdec pod hlavickou sveho sponzora je uspesny i v jinych seriich si myslim je win win pro oba. Ano je tam riziko, ale to je i pri F1 ( daleko mensi, ale je).

Za me si Mer udelal tento vikend brutalni reklamu a to diky jezdci z F1. Dokazu si predstavit za urcitych podminek kdyby se zucastnilo i vice jezdcu z F1. A nejenom ve vytrvalostnich zavodech…. Popularita jezdcu by rostla daleko vice nez jen exkluzivne pri jezdeni v F1.

Vse ma dve strany. Vyhody i nevyhody. Rizika.. i zisk..

Ano mas samozrejme pravdu. Toto nevlastni Mer ale jak jsem psal je spolumajitelem Mer ( zavodniho tymu F1 AMG Petronas Mer) zaroven je i CEO Mercedes Benz Motosport. Tzn ze tim, ze umoznil Ver zavodit s prvotridni technikou Mer mu rozhodne pomuze pri pripadnem vyjednavani o prestupu Ver.
Mas pravdu, ze prime financni toky z uspechu v GT3 Toto nema

Tak ci onak si myslim, ze v pripade angazovani sveho sverence Anto by mohl velice profitovat. Mozna hned ne ted ( Ant potrebuje zkusenosti) ale v budoucnu, paklize nadale budou smluvne spojeni se to vyplati.

Uvidime

Co bude v budoucnu těžko odhadovat, záleží na více faktorech. Co bylo teď bych za sebe řekla asi tak - aspoň jsme měli nějakou vycpávku mezi závody :smile: . Max to odjel pěkně, poruchy k motorsportu patří. Jestli se větší počet diváků přesune od F1 natrvalo se uvidí - já určitě ne :smile: . Už aby byl víkend…