myslis, ze ak by lujzo chcel ist jazdit do lemans za tovarenske ferrari, ze by mu to tim nedovolil?
samozrejme, ze by mu nedovolil jazdit v tovarenskom mercedese, astone,… ono predsa ferrari ma iny status ako rb a nemoze si dovolit aby jeho hviezda reprezentovala inu automobilku. rb si to dovolit moze, nieje to automobilka
ale pochybujem, ze ak by prejavil zaujem jazdit s ferrari v nejakych inych seriach, ze by mu to nepovolili hlavne ak by na tom vykonovo boli tak ako dnes rb
zatial, ale mclaren mu zacina riadne dychat na krk a posledne preteky v nedelu bol mclaren rychlejsi len to dobabrali so strategiou. ak by sa nedali undercutnut tak norris vyhra s prehladom
a este jedna vec, alfonzovi ked jazdil za mclaren tak dovolil mclaren nenastupit na preteky a povolali z dochodku buttona a v dalsom roku mu dovoli jazdit le mans
dovolil by rb minimu nenastupit na preteky a ist jazdit inde?
Myslím, že v Mercedese by to Maxovi dovolili, nakoľko jazdil aj túto 24ku v ich aute.
Ale je pekné vidieť aký je to priekopník a ako otvára všetkým dvere a ostatní ho chcú nasledovať. Už len tie 4 tituly a status im k tomu chýba, aby si to mohli dovoliť.
Ja osobne si to nemyslim, ale je to len nazor. Wolff sam by bol podla mna proti tomu skrz jeho korporatny mindset a keby aj s tym prisiel za niekym vyssie, ze Verstappen by k nim prisiel ak ho nechaju jazdit aj inde, zatrhli by to tam. U nich je to kalkulacia rizika, nic ine, niekto v Exceli vypocital kolko by ich to stalo keby sa nahodou vyradi z auta F1 a je. A ani Marko ho nechcel nechat tam ist Realisticky sa na to pozeram tak, ze to bolo Verstappenovi dovolene preto, aby neodisiel. Mal v rukach tie spravne karty. “V F1 je to o nicom, chcem sa aspon niekde zabavit, rozmyslam ze sa tu na to vykaslem a pojdem jazdit uz len zo zabavy kam chcem.” Verim, ze by bol toho schopny, zarobene ma dost, chcel titul a ma styri, v tomto sa podoba Raikkonenovi. Dalej uz je to len o tom aby ho to bavilo.
Dvere maju zatial ostatni zatvorene, len taktne v mediach naznacili “Aj ja chceeem”
Ja si myslim, ze kdyby jezdil za Mer v DT3 tak by to Merglu ( kdyby k nim prestoupil v F1) nevadilo. Tolik reklamy kolik jim udelal o tomto vikendu neudelali Ant s Russ za cely lonsky rok. - prece jenom sportaky jsou pro smrtelniky libivejsi prirovnani s tim co maji doma nez z monopostem F1.
Ja si myslim ze by to byl win- win. A porad zapominame “ stat se neco” muze i na sjezdovce v dobe dovolene. Takze vse zakazovat taky neni cesta….
Jenze za dob co Ham jezdil za Mer se vice zajimal o kosmetiku, pisnicky a modu nez motosport v jinych tridach…
Skoda, docela by me zajimalo se podivat na sampionat sportaku kde by byli krom Maxe i jini mistri sveta z F1. Chtel bych videt to porovnani.
Zda li je Max opravdu tak dobry nebo vseobecne jsou piloti F1 o stupinek lepsi nez i ti nejlepsi v jinych kategoriich motosportu.
Startovalo 600 jezdcu s 161 vozy… prumerny vek 30 let….
Endurance je o zkusenostech a ty jdou s vekem, jednoznacne. Ale duchodcema bych je ( az na vyjimky ) nenazyval. Startovali tam i 18 kluci.
Treba v WRC rally je prumerny vek profiku 34 let.. a to jsou pani borci.
Tak Toto je hlavne businesman. Takze kde cinkaji penizky tam je rad. A jako spolumajitel Mer mu dana reklama jde do karet. Jak ma ale postavene priority, v tom mas pravdu, to netusim.
Porad me zajima co si tenkrate sepkali na te jachte.
Wolff nevlastní Mercedes žádným způsobem. Spoluvlastní tým, který se jmenuje Mercedes.
Nevím do jaké míry jízda v GT3 marketingově ovlivňuje F1 tým. Asi jedině, že by Verstappen přilákal nové fanoušky do F1, kteří začnou fandit Mercedesu.
Nemyslim si, ze ta reklama je porovnatelna s peniazmi v F1. Treba si uvedomit, ze v F1 sa tocia ine peniaze a zmluvy su postavene znacne inak. Ak sa jazdec upise stajni a ta ma sponzorov, ti pozaduju, aby jazdec reprezentoval ich znacku na kazdom zavode(zmluva nemusi a vacsinou nie je postavena na sezonu). Ak sa zrani a na zavod nenastupi, stajna straca peniaze a mozu ju rovno cakat penale za to, ze tam ten jazdec nie je(ak si to sponzor zakotvil v zmluve). Tam su vsetci na velmi kratkom voditku a presne preto kazdy dlho rozmysla, kym nieco povie alebo urobi.
Samozrejme mas pravdu. Jen si myslim ze i dve veci dokazou byt pravda. Vsichni neustale opakuje rizika s tim, kdy jezdex nastoupi do jinych zavodu nez F1 a nikdo nepise o vyhodach. To ze jezdec pod hlavickou sveho sponzora je uspesny i v jinych seriich si myslim je win win pro oba. Ano je tam riziko, ale to je i pri F1 ( daleko mensi, ale je).
Za me si Mer udelal tento vikend brutalni reklamu a to diky jezdci z F1. Dokazu si predstavit za urcitych podminek kdyby se zucastnilo i vice jezdcu z F1. A nejenom ve vytrvalostnich zavodech…. Popularita jezdcu by rostla daleko vice nez jen exkluzivne pri jezdeni v F1.
Vse ma dve strany. Vyhody i nevyhody. Rizika.. i zisk..
Ano mas samozrejme pravdu. Toto nevlastni Mer ale jak jsem psal je spolumajitelem Mer ( zavodniho tymu F1 AMG Petronas Mer) zaroven je i CEO Mercedes Benz Motosport. Tzn ze tim, ze umoznil Ver zavodit s prvotridni technikou Mer mu rozhodne pomuze pri pripadnem vyjednavani o prestupu Ver.
Mas pravdu, ze prime financni toky z uspechu v GT3 Toto nema
Tak ci onak si myslim, ze v pripade angazovani sveho sverence Anto by mohl velice profitovat. Mozna hned ne ted ( Ant potrebuje zkusenosti) ale v budoucnu, paklize nadale budou smluvne spojeni se to vyplati.
Co bude v budoucnu těžko odhadovat, záleží na více faktorech. Co bylo teď bych za sebe řekla asi tak - aspoň jsme měli nějakou vycpávku mezi závody . Max to odjel pěkně, poruchy k motorsportu patří. Jestli se větší počet diváků přesune od F1 natrvalo se uvidí - já určitě ne . Už aby byl víkend…