F1 bez FIA nebude fungovať. Nemá ich kto nahradiť.
Víš kolik by se našlo šikovných lidí, kteří by dokázali FIA nahradit? Vždyť každý stát, kde se jezdí závody má svou vlastní organizaci. Třeba u nás je to Autoklub České Republiky.
Zaštítený pod FIA
Jedná se o zkušené lidi. A věř, že nejeden funkcionář FIA by rád povýšil v nové organizaci.
ti si uz fakt retar dovany, alebo toho deb ila len hras?
FIA je skutocnym vlastnikom F1 a na konci 90tych rokov prenajala komercne prava firme okolo bernieho a ten prenajom konci v roku 2110 a potom nastupca bernieho musi ten tvoj kyblik z pieskoviska pekne vratit tomu od koho si ho pozical a tym je FIA
bernie nebol vlastnikom F1, vlastnikom F1 bola FISA ktora ju zalozila v 50tych rokoch. no a fisa sa premenovala/pretransformovala na FIA a teda vlastnikom F1 sa stala FIA
ty toto uz fakt robis asi zamerne, ale mna nenase ries a ja neustupim, lebo mudri ludia nemozu ustupovat hlupim ferdom, lebo potom by svetu vladli len hlupaci, takze ja ti tu do nekonecna bude opakovat ake su fakty a ze vlastnikom F1 je FIA a ta komercne prava prenajala na 100 rokov a nie opacne ako to tu trepes ty
ukaz mi nejaky clanok kde sa pise, ze bernie si na 100 rokov objednal u fia rozhodcovske sluzby
nejde o to, ze by ich nemal kto nahradit, to je to najmenej. ved su se rie ktore nespadaju pod fia, ale oni FIA nemozu nahradit kedze je to majetkom FIA, ktora len prenajala komercne prava vtedy este berniemu do roku 2110 a samozrejme, ze plne pravo nad pravidlami v F1 si nechala FIA
fiu proste nieje mozne z f1 vysachovat, to by bol obrovsky sudny spor a ak by sa o to liberty pokusila tak riskuju, ze o f1 pridu. nikto kto co aspon trochu vie ako sa tie prenajmy pre bernieho upiekli nemoze chciet zapojit do toho nezavisle sudy lebo by sa mohlo stat, ze sudy vyhlasia cely ten prenajom za protizakonny a liberty by o tie prava prisla a f1 by bud riadila na komplet fia, alebo by fia musela uz v nejakom transparentnej sutazi vysutazit novu firmu ktora by spravovala komercnu cast.
Ferrari odkúpi F1
Kdybys aspoň trochu dokázal přemýšlet, tak by ses musel pozastavit nad faktem, proč podepisovala smlouvu na 100 roků sama se sebou, když je podle Tebe vlastníkem F1.
Ještě jednou:
Na mimoriadnom zasadnutí, ktoré sa dnes konalo v Paríži, potvrdila Svetová rada motoristického športu FIA 100-ročnú dohodu o komerčných právach na majstrovstvá sveta FIA Formuly 1 so spoločnosťou SLEC.
Ide o ďalší dôležitý krok FIA smerom k splneniu požiadavky Európskej komisie na oddelenie komerčných a propagačných aktivít od športu.
no daj konecne ten clanok kde sa pise, ze bernie si objednal rozhodovanie v f1 od fia na 100 rokov
nenajdes ani jeden, ale zato najdes plno clankov o tom, ze fia prenajala na 100 rokov komercne aktivity berniemu
uz to konecne pochop, fia je prenajimatel a bernie resp. dnes liberty su najomcovia
kedy podla teba bernie ziskal vlastnictvo f1? no daj som zvedavy na dalsiu ferdovinu
Jenže tuhle dohodu získala FIA od SLEC a dalších vlastníků.
Až tohle pochopíš, tak už nejspíše budeš hodně stár, bez přátel, sám samotinký a všemi opuštěný.
trepes hluposti
fia prenajimala komercne prava, slec si ich na 100 rokov prenajal
fia je skutocnym vlastnikom celej f1
inak si v poriadku?
fia je skutocnym vlastnikom f1
Promiň, že vytahuji Tvé kostlivce ze skříně, ale tady máš článek jak to s vlastnictvím Formule 1 skutečně je.
FIA vlastní z F1 pouhé jedno procento.
… … … … … … … … … …
Liberty Media zatím koupila 18,7 % akcií ve společnosti Delta Topco, která je mateřskou společností F1. Postupně chce koupit všech 100 %. Jedno procento přitom vlastní také FIA.
delta topco ma na 99 rokov v prenajme komercne prava a prenajala im to fia este za ery maxa rufusa
uz to konecne pochop
F1 zalozila FISA co bola pravna predchodkyna FIA, potom po sporoch fisa verzus foca sa zacali komercne prava prenajimat firmam ktore ovladal bernie. uplne na zaciatku to bolo dokonca tak, ze prijmom mali berniem ovladane firmy 49%, FISA 50% a timy 1%, potom sa to rozne menilo a nakoniec max rufus to velmi pokutne za par stoviek milionov dal berniemu na 99 rokov do prenajmu
ja chapem, ze pre niektorych je to tazke na pochopenie, ale uz som to tolko vysvetloval, ze by to aj ■■■■■ mal pochopit, ale tak nie kazdemu bolo dopriate ked sa rozdaval rozum
a hlavne to, ze media pisu o delta topco ako o vlastnikovi f1 neznamena nic, novinari si bezne zlahcuju robotu a veci nepomenovavaju tak ako byt pomenovane maju, ale tak aby im to lepsie sadlo do clanku a pouzivaju rozne skratky
ak ma niekto nieco v tak dlhom najme tak ludia a specialne novinari maju tendenciu ho oznacovat za majitela
Zbytečné Ti házet perly.
Mlel bys svou i kdyby Ti FIA poslala notářem ověřený dopis, že skutečně vlastní pouze jedno procento F1.
ked viem ako to je tak ma tazko presvedcis, ze to tak nieje len nejakymi novinarskymi clankami
je tvoj problem, ze nedokazes pochopit kto je skutocnym majitelom F1
ked tvrdis, ze nim je liberty ktora to kupila od cvc a ti zas od berniho tak napis kedy sa bernie stal majitelom f1 a na zaklade coho ked vieme, ze f1 zalozila fisa davno predtym ako bernie co i len pomyslel na to, ze bude posobit v f1
najdi nejaky zdroj kde sa pise, ze fisa/fia bernimu predala celu f1. nic take nenajdes, lebo fisa/fia mu ju vzdy len prenajimala a to len komercnu cast
Pouze si namlouváš, že víš, ale jsi na velkém omylu.
Ještě jsi sem nedal ani jeden důkaz, ale pořád meleš svou.
Samozřejmě, že nikde nenajdeš nic kde by se psalo, že FIA nebo FISA prodala Bernardovi F1. Nenajdeš proto, že FIA ani FISA nikdy F1 nevlastnila.
Bernard je jiný svět. Ten vlastnil s CVC pouze vysílací práva. Ty od něj odkoupila Liberty. Ale to už se po několikáté opakuji a Ty stejně nechápeš.
a kto teda vlastnil f1? niekto jej vlastnikom byt musel
bernie nevlastnil s cvc len vysielacie prava, ale komercne prava, ktore zahrnuju daleko viac ako vysielacie prava
sak napis jak to je, mna to tiez zaujima, lebo comu mam potom verit ked si na motorsport webe precitam jak to je s vlastnictvom , prides ty a tvrdis, ze ty vies a ze novinarske clanky nesu relevantne tak jak tvoje info