Uznej chybu a že jsi mi nadával zbytečně a jedeme dál.
ale velky prd, rozumies sa tomu ako hus do piva.
Kdyby sisi alespoň pořáddně přečetl c co zde vkládáš blbe.
Německé mediální společnosti Kirch a EMTV společně vlastní 75 procent SLEC, zatímco Ecclestone drží zbývajících 25 procent. Nová dohoda začíná, když současná smlouva, rovněž se SLEC, vyprší na konci roku 2010.
dokaz, ze som sa mylil a uznam chybu, ale neviem v com som sa mal mylit, takze nemozem uznat chybu
faktom je, ze vlastnikom f1 je fia a liberty media vlastni len firmu ktora ma prenajate komercne prava na f1 do roku 2110, ale vlastnikom znacky f1 nieje. po skonceni prenajmu vsetky prava prejdu na fia, alebo na firmu ktorej to znovu prenajmu
tak napis komu po roku 2110 kedy skonci ten prenajom bude patrit znacka F1
ty si sam sebe odporujes, trdis, ze liberty po roku 2110 kedy konci najom strati pravo organizovat preteky pod hlavickou f1, ale zaroven tu trepes ze znacka f1 neprejde na fia, tak komu ostane ta znacka? niekde vo vzduchoprazne? ani liberty, ani fia
ty sa nauc poriadne citat
SLEC bola firma ktorej tie prava fia prenajala, slec nebola a ani nieje vlastnikom f1
ved tam je to napisene uplne jasne, fia prenajala firme SLEC komercne prava a firmu slec vlastnili nemci a bernie, co na tom pepane stale nechapes?
komercnymi pravami pre F1 bude FIA znova disponovat od 2110 to ale neznamena, ze sa FIA automaticky stane majitelom multimiliardoveho biznisu. Vsetky komercne zmluvy su totiz s prenajimatelom licencie, nie s majitelom licencie. Predpokladam, ze tie zmluvy nie su na 80 rokov, takze je uplne irelevantne fantazirovat, ze co bude v 2110.
Hypoteticky ak bude F1 a vobec nasa civilizacia existovat v podobe ako dnes o nejakych 70 rokov, tak ako sa bude 2110 blizit, tak to nejaky sikula spravi rovnako ako to svojho casu spravil Eclestone a prava budu predane na dalsich 100 rokov.
Podla sucasnych pravidiel EU FIA nemoze vlastnit/benefitovat z komercnych prav na F1 kedze je garantom pravidiel, co bola vlastne platforma na 100 rocny prenajom. Az k tomu pride FIA sa bude musiet dohodnut resp spravit nejaky verejny vyber/sutaz o najlepsiu ponuku.
tak ako si to napisal teraz s tym viacmenej suhlasim a vlastne si napisal to co od zaciatku tvrdim ze fia je skutocny majitel znacky f1
ano ten prenajom je aj kvoli pravidlam eu
a ano zmluvy su s liberty media resp. firmami ktore vlastnia, lenze ak sa bude blizit rok 2110 a liberty media(berme,ze to nepredaju) nebude mat predlzeny prenajom tak nikto s nimi zmluvy dalej ako na rok 2110 nepodpise, takze po tom roku nebude existovat pre liberty ziadny multimiliardovy biznis. ten multimiliardovy biznis bude mat ten kto bude mat od fia komercne prava na dalsie roky
jasne tazko povedat ako to bude, ale je viac ako pravdepodobne, ze uz tak lacno nikomu fia tie prava neprenajme a tiez je dost mozne, ze dnes by uz ani nemohli spravit ten doslova od.rb s tajnym predlzenim zmluvy na 100 rokov bez toho aby k tomu spravili riadnu sutaz. mosley vlastne tym doslova darovanim prav svojmu kamosovi berniemu okradol clenov fia o obrovske prachy. vtedy to preslo, ale ze by to preslo znovu o tom uz pochybujem. dnes uz clenovia fia vedia aka je hodnota f1 a o co prisli
Co nechápeš na tom, že FIA touto smlouvou pouze získala zakázku na řízení F1 na dobu sta let.
Je to pouze pracovní smlouva a né nabytí vlastnictví F1 jak si to představuješ Ty.
ty si fakt korunovany hlupak
skutocnym vlasnikom F1 je FIA a liberty a predtym bernie to ziskali do najmu do roku 2110, potom po prejde znovu pod fia, alebo fia prenajme dalej
odkedy je najomca vlastnikom? to v pepikove tak funguje, ze najomca sa zrazu prehlasi za vlastnika?
I dítě na pískovišti chápe, že když si půjčí kyblíček, tak ho jednou bude muset vrátit, protože ten kyblíček nevlastní. Proto má FIA práva poskytování dozorčích služeb na 100 roků.
Po téhle době se vlasníci můžou dohodnout na dalším prodloužení, nebo si vybrat jiného dozorčícho.
Jestli tohle ještě stále nedokážeš pochopit, tak Ti na zkoušku můžu poslat kyblíček a lopatičku. Tu mi ale budeš muset po 100 dnech vrátit.
F1 bez FIA nebude fungovať. Nemá ich kto nahradiť.
Víš kolik by se našlo šikovných lidí, kteří by dokázali FIA nahradit? Vždyť každý stát, kde se jezdí závody má svou vlastní organizaci. Třeba u nás je to Autoklub České Republiky.
Zaštítený pod FIA
Jedná se o zkušené lidi. A věř, že nejeden funkcionář FIA by rád povýšil v nové organizaci.
ti si uz fakt retar dovany, alebo toho deb ila len hras?
FIA je skutocnym vlastnikom F1 a na konci 90tych rokov prenajala komercne prava firme okolo bernieho a ten prenajom konci v roku 2110 a potom nastupca bernieho musi ten tvoj kyblik z pieskoviska pekne vratit tomu od koho si ho pozical a tym je FIA
bernie nebol vlastnikom F1, vlastnikom F1 bola FISA ktora ju zalozila v 50tych rokoch. no a fisa sa premenovala/pretransformovala na FIA a teda vlastnikom F1 sa stala FIA
ty toto uz fakt robis asi zamerne, ale mna nenase ries a ja neustupim, lebo mudri ludia nemozu ustupovat hlupim ferdom, lebo potom by svetu vladli len hlupaci, takze ja ti tu do nekonecna bude opakovat ake su fakty a ze vlastnikom F1 je FIA a ta komercne prava prenajala na 100 rokov a nie opacne ako to tu trepes ty
ukaz mi nejaky clanok kde sa pise, ze bernie si na 100 rokov objednal u fia rozhodcovske sluzby
nejde o to, ze by ich nemal kto nahradit, to je to najmenej. ved su se rie ktore nespadaju pod fia, ale oni FIA nemozu nahradit kedze je to majetkom FIA, ktora len prenajala komercne prava vtedy este berniemu do roku 2110 a samozrejme, ze plne pravo nad pravidlami v F1 si nechala FIA
fiu proste nieje mozne z f1 vysachovat, to by bol obrovsky sudny spor a ak by sa o to liberty pokusila tak riskuju, ze o f1 pridu. nikto kto co aspon trochu vie ako sa tie prenajmy pre bernieho upiekli nemoze chciet zapojit do toho nezavisle sudy lebo by sa mohlo stat, ze sudy vyhlasia cely ten prenajom za protizakonny a liberty by o tie prava prisla a f1 by bud riadila na komplet fia, alebo by fia musela uz v nejakom transparentnej sutazi vysutazit novu firmu ktora by spravovala komercnu cast.
Ferrari odkúpi F1
Kdybys aspoň trochu dokázal přemýšlet, tak by ses musel pozastavit nad faktem, proč podepisovala smlouvu na 100 roků sama se sebou, když je podle Tebe vlastníkem F1.
Ještě jednou:
Na mimoriadnom zasadnutí, ktoré sa dnes konalo v Paríži, potvrdila Svetová rada motoristického športu FIA 100-ročnú dohodu o komerčných právach na majstrovstvá sveta FIA Formuly 1 so spoločnosťou SLEC.
Ide o ďalší dôležitý krok FIA smerom k splneniu požiadavky Európskej komisie na oddelenie komerčných a propagačných aktivít od športu.
no daj konecne ten clanok kde sa pise, ze bernie si objednal rozhodovanie v f1 od fia na 100 rokov
nenajdes ani jeden, ale zato najdes plno clankov o tom, ze fia prenajala na 100 rokov komercne aktivity berniemu
uz to konecne pochop, fia je prenajimatel a bernie resp. dnes liberty su najomcovia
kedy podla teba bernie ziskal vlastnictvo f1? no daj som zvedavy na dalsiu ferdovinu