Neda sa cudovat. Tymto nezdravym precedensom si FIA pekne zavarila…
Podle mě ale komisaři udělali co měli, to že z toho vzniká taková blamáž vlastně není jejich problém, ale pravidel a FIA. Vlastně jsem překvapen že komisaři tak trochu FIA hází přes palubu.
Podľa mňa úplne správne rozhodnutie, a navyše konzistentné. Totiž. Ak sa rozhodneš odpykať si trest, ktorý ti bol udelený, bez ohľadu na jeho oprávnenosť, priznal si, svoje pochybenie a tým pádom nie je čo riešiť. Ak si si istý, že si trest dostal neoprávnene, rozhodni sa ho neodpykať, ako to urobil Gasly. Ak by Russell neodpykal tresty, s odvolanim by dopadol rovnako ako Gasly. Chyba sa stane, ale da sa vyriešiť ak si si istý, že nie na tvojej strane.
Ano, preto pisem vseobecne FiA.
Za mna bolo celkom jasne, ze nieco sa “posr.alo” uz pocas VC a chyba nebude v jazdcoch. Skoda, ze si to neuvedomili vcas a skody sa uz napachali.
Odcinit vsak iba jednu, nijak nezmeni zlyhanie FIA, naopak sa mozu potrestani citit pravom este viac poskodeni…
K McLarenu se přidal RedBull
Red Bull rovněž podal oznámení o záměru podat odvolání proti rozhodnutí o vrácení Gaslyho na stupně vítězů
Teraz mu môžu dať penalizáciu že po šachovnici naďalej šliapal na plný plyn a takmer zobral Lewisa odzadu ![]()
FIA prohrála, to znamená že chyba byla jednoznačně na její straně.
Už během závodu se tvrdilo, že netrestala všechny jezdce a už jen to bylo podezřelé, proto se divím, že se neodvolaly všechny týmy.
I když Gaslymu vrátili body, tak se obávám, že se nemusí jednat o výhru. Však už jednou jsme v případě Gaslyho viděli jak se FIA umí mstít.
napr taky Russell keby neabsolvoval drive through, tak by dostal ciernu vlajku
…ignorovat, po závodě by dostal diskvalifikaci, žádost o přezkum, a ok ![]()
Shumi jednou ignoroval i tu černou vlajku…pak už to bylo jenom lepší ![]()
Jo jo… s pravdou nejdale dojdes a pravidla jsou jen pravidla. To vi sef Alpine ze vsech nejlepe![]()
Pokud vím, tak je v pravidlech nařízeno, do kdy od oznámení je jezdec povinen si trest odpykat. Nemělo by být možné, aby možnost odvolání za totožný prohřešek měl pouze jezdec, který to kvůli času oznámení trestu už v závodě nestihl - to z mého hlediska popírá rovné zacházení. Ale možné je všechno, počkám si
.
Ano. Stejne ted mi prijde jeste vice “ zarazejici” jak Gasly oslavoval treti misto kdyz vedel ze si neodpykal tresty!
Stejne tak. 6 jezdcu porusili pravidla. 5 z nich o 0.1km a jednou. Gasly o 0,4km a 2x. Oni dostali trest on ne …. Bravo
Ono je nakonec jedno, kdo to pódium bude mít. Přeju to Gaslymu i Hadjarovi, který je mladší, zatím si v RB vede celkem dobře a může jich ještě mít. Nicméně podle mě i přesto, že asi došlo ke špatnému změření trati, pořadí měnit neměli - pokud to při téhle formě protestu jde. Ne vždy je možné dosáhnout úplné spravedlnosti a tohle je hodně neblahý precedens.
Letošní F1 je kre-te-nismus v každém ohledu
Gratulujem Alpine k uspechu v tejto veci. Nemozeme sa tvarit, ze rozhodca je neomylny. 77 centimetrov je naozaj vela na to, aby sa to dalo ospravedlnit nejakym “hups, sorac”. Taketo veci si FIA musi vyzrat, tych preslapov je tam za poslednu dobu prilis vela a ked sa na ne nebude poukazovat a nebudu sa riesit, bude ich len pribudat.
Ostatni co boli penalizovani mali smolu, ktovie ci pocas ohlasenia vysetrovania teamy komunikovali s FIA, ze urcite k prekroceniu nedoslo a treba sa na to poriadne pozriet po zavode. Ak ano, dalsie maslo na hlave FIA. Ak nie a dalo sa, mali to tiez skusit.
Toho ze by sa tym nastavil precedens sa nebojim, FIA jednoducho musi zdvihnut latku svojej profesionality a odstranit taketo nedostatky a teamy jednoducho nebudu mat co napadat. Tu mal Alpine jednoznacne pravdu, bili sa za nu a boli za to odmeneni. Asi ako kedysi ked “zobrali” Raikkonenovi vitaztvo a pripadlo Fisicovi, lebo FIA nevedela pocitat kola a neovladala vlastne pravidla. Vitazom mal byt Fisichella a Jordan mal jasne dokazy.
Smutne na tom je, ze organizacia ktora rozhoduje o tom, kto moze vyvijat navyse motor nie je schopna spolahlivo merat rychlost v boxovej ulicke…
Já vidím jediný problém v tom, že FIA automaticky neudělala pořádek u všech jezdců a opravila svou vlastní chybu pouze u Alpine a na ostatní jezdce se vykašlala i když celý svět vidí, že rozdávala tresty neoprávněně i ostatním jezdcům.
…jenže teď, jak v tom můžou zpětně udělat pořádek? Jelikož to podle mě nejde, měla si asi vysypat popel na hlavu a už to nechat být, včetně Alpine, neb takto to posrala ještě k neférovosti o level výše. No je to jak to je, nevím jak chce McLaren a RedBull postavit svůj protest, možná k neférovosti, ale houno už je na silnici a jakékoliv další kroky ho bude jen více a více rozmazávat, takže je mi vlastně divné že to ty komisaře takto nechali pustit ven. Je to vlastně dobře, ale zároveň uplně blbě.
No nevedel protoze to nebylo umyslne, rozhodne neslo o kopnuti, vsak se postav do stejne pozice a zkus si kopnout do tenisaku, nema to ani zadnou motorickou logiku, jeste mirit do branky, totalni nonsense.