Ty jsi v Číně žil, že tak rád argumentuješ jak to tam chodí?
Já jsem tam nebyl nikdy, proto si dovolím argumentovat pouze nad praktikami našeho státu.
Ty jsi neustále u nás pod kamerami, radary a jinými kontroly? Já teda ne. Jinak v Číně jsem byl na 14 dní, zajímavá zkušenost, hlavně to, co si tam nemůžeš dovolit vůbec říct a podobně - i jako turista
Ano já jsem stejně jako každý jiný občan ČR, který se pohybuje v civilizaci a není pouze zavřený doma pod kamerami a radary. Dnes jsou totiž kamery v každém obchodě, úřadu, ulicích, silnicích, školách, firmách, domovních vchodech a dokonce i v parcích.
Další kamery máš v mobilu, tabletu i noťasu.
Radary jsou tak běžné, že i v malých vesnicích mají klidně i dva a ve městech na každé větší ulici.
Opravdu se cítíš v naší zemi svobodně?
A to jsem ještě nevzpomenul internet. Na kteroukoliv stránku klikneš, tak chtějí svolení cookies, aby Tě X systémů, reklamních agentůr a kdovíkoho ještě pod záminkou oprávněného zájmu mohlo používat jako pokusnou myš.
Opravdu jsi tak tupý, že si nic z toho neuvědomuješ?
Ferdo a kdo tě nutí chodit na ty stránky? Kdo tě nutí jezdit víc, než je povolená rychlost? Nevím, ale ty tu vzpomínáš na komouše, jak bylo líp a pak tu paradoxně tvrdíš, že tu nemáme takovou svobodu, však se tím střílíš do kladiva a srpu
Proti současností byl v rámci ČR za komoušů tak svobodný pohyb, že se o tom dnešní mládeži ani nesnilo.
To za Fialového kapitalismu nesměli občané svobodně vycestovat bez vážného důvodu ani za hranice okresu. Takové represe nebyly ani za fašistické okupace.
Co to meleš? Jestli myslíš covidové opatření, tak to měl na starosti tvůj miláček Andrej 
A jasně, za komoušů si mohl cestovat kamkoliv a kdykoliv, Ferdo Ferdo
Lžeš.
Omezování osobní svobody bylo Fialovým dílem.
Lžeš ty jako vždy
Absolutně nechápu, proč si začal řešit tohle téma a proč furt neustále lžeš, máš tohle zapotřebí?
Omlouvám se za nepřesný údaj a nařčení Fialy, ale nic to nemění na tom, že ani za fašismu a komunismu nebyly takové represe omezování osobní svobody jako za éry současné demokracie.
Ferdo to nemyslíš vážně, že ne? 
Je fakt že komunismus jsem nezažil, ale tohle nemůžeš myslet vážně.
Klidně mě můžeš poučit kdy jindy než za současné demokracie byl zákaz vstupu do jiného okresu. Nebo třeba do kin a jiných společenských akcí.
Tak nemůžeš porovnávat něco krátkodobého za covidu se 40 lety komunismu.
Demokracii už máme 35 roků a kontrola lidí se díky technologiím stále stupňuje.
Nechci být špatným prorokem, ale obávám se, že jednou se hranice zase vrátí a nemusí to být žádná daleká budoucnost.
Všechno dobré má i stinné stránky a vždycky se najde někdo, kdo bude chtít zneužít moci pro své mocenské zájmy.