Šušká se, že by mohl být Aston na prodej.
To bychom se dostali do nekonečné debaty o významu pilota pro úspěch v F1
. Já si netroufám říct, že by neuspěl, pokud by měl vítězné auto, záleželo by na více faktorech. Ale já prostě takhle nepřemýšlím, to je asi už tady známé - pilot musí dostat veškeré prostředky pro úspěch a pak to musí dovézt, to je to jediné, na čem záleží. Nakolik k tomu přispěl a nakolik “by to dokázal každý” je úplně jedno. Problémem je stoupající pravděpodobnost, že se nikdy nedozvíme, jestli na to ještě pořád má.
Tak “by mohl brzy dosáhnout svého bodu zlomu” pořád ještě je jenom spekulace, která nic neznamená. Ale proč ne. Bylo by mi to sice trochu líto, ale nebyl by první ani poslední, co musel svoje ambice pohřbít, a ještě by prodával tým s moderním zázemím. Takže by určitě prodal dobře
.
Absence podílu výkonnosti pilota v rovnici vítězství je samozřejmě argument, ale já s ním nesouhlasím, což asi není překvapivé
. Max získal čtyři tituly mistra světa, kolikrát jeho teamový kolega skončil druhý za ním? Jestli mě paměť neklame, tak jednou.
Lewis získal 7 titulů, kolikrát byl jeho teammate za ním? Co Michael ? A co Sebastian? Měl by 2010 RBR titul bez Sebastiana?
Ale nechme toho, jsi chytřejší a já se s tebou nechci přít. ![]()
Každopádně jsem myslel, pokud by byl boj o titul , např. s Mercedesem a AM, vyrovnaný. Tam by rozhodlo mládí a výkonnost. Toliko můj názor.
Pokud na to máš, úspěch si tě najde. ![]()
Já si myslím, že Stroll nikdy nebudoval Aston pro sebe.
Tak to platí snad všude kromě F1
. Já bych řekla, že pravdu máme oba, to bude myslím pravdě nejpodobnější
.
Tak to si myslím opak, a to, že ho budoval jednak pro Lance, jednak jako svůj vlastní pomník. Ale škodný nebude, tomu věřím taky
.
Jenom technická, za Sebem nikdy nebyl Mark Webber druhý. Takže ne, ani v r. 2010 by RBR bez Sebastiana titul neměl, takže v téhle statistice má nad Maxem navrch
. Jenomže to taky není tak jednoduché a záleží na dalších okolnostech.
Sice si nemyslím, že by byl Aston budovaný pro BYD, spíše pro nějakého arabského mecenáše, ale to je celkem jedno.
Stroll díky Pérezovi získal Force Indii téměř za hubičku, takže určitě neprodělá, jen se mu rozplyne sen o úspěšném synáčkovi.
Já vždycky říkám. Stalo se to jednou? Jasný, stane se. Po druhé? Může být náhoda. Po třetí? To už je trend. A ano Seb má v tomhle před Maxem navrch. Každá jedna sezóna se dá omluvit, ale čtyři? Pořád věříš, že pilot je tam jen pro forma? ![]()
tiMure, zvládneš něco jinýho, než shazovat jiný piloty, než je Max a spoléhat se na chatgpt?
Ale já přece neříkám, že je tam pilot “pro forma” nebo že je jedno, kdo tam sedí. Podle mě jenom není možné je opravdu objektivně porovnávat mezi sebou, když má každý jiné podmínky, vyhovuje mu něco jiného atd. Pro mě je výborný pilot každý, kdo splní jedinou úlohu, kterou má, tj. přiveze titul. Naopak mi připadá hloupé kvality jakéhokoli mistra světa shazovat. Pravda je, že osobně tolik neoceňuju samotný počet titulů, hlavně v dnešní době zabetonovaných pravidel, to spíš když někdo získá tituly ve více týmech - ale to nijak nehrotím.
Jinak pro @tiMur tvoje logika silně naráží na realitu F1. Když Schumi dominoval v F1, proč se ho jiné týmy (třeba McL) nesnažil získat? a to i v době, kdy Raikkonen podepsal s Ferrari, nebyl to top pilot? Proč Mercedes nebo Ferrari nepodepsali a ani se nesnažili podepsat Verstappena? nebyl to top pilot od 2018/9? Proč Red Bull nebo Mercedes nestojí o Leclerca?
Ty používáš nějakou svojí logiku, jenže F1 je úplně někde jinde a jestli nechápeš, že ten tým kouká na x faktorů, než jen “jede pilot rychle?” tak to nikdy nepochopíš. Tvrdíš, že o Maxe je zájem, ale v nejlepším týmu nesedí a ani tam nebude sedět za rok, tak kde je teda problém?
A proč, když to má Alo za sebou, tak ho stále týmy v F1 chtějí?
Já fakt nerozumím, jak tu můžeš jet narativ, který vůbec neodpovídá realitě, to si myslíš, že ty víš víc, než týmy F1, inženýři i odborníci, kteří i letos říkají o Alovi, že kdyby měl top techniku, tak dokáže min bojovat o vítězství?
Co si sem dodal za reálný argument, aby si podpořil svojí logiku? Alův věk a výstřižek z chatgpt, a to je reálně doklad toho, že Alo nemá rychlost? Aha, no tak problém je fakt někde jinde
Ano, sezona 2012 je považovaná z pohledu Fernanda jako nejlepší výkon jezdce v historii F1, u Fernanda je problém ten, že tu laťku nastavil nejvýš a teď mu někteří vyčítají problémy AM, no snad všichni viděli co dokáže s technikou, která se nerozpadá nebo nemá problémy se držet na trati
Nejezdil Palmer skoro furt poslední?
Prakticky se na trati nestřetli, ale hezky si přihřál polívčičku.
A kde si myslíš, že byla Honda 2015/16 lol
Však mluví o letech ve Ferrari..
No ono vlastně, když byl Alonso ve Ferrari, tak Palmer nebyl ani v F1.. ![]()
Ještě horší. ![]()
Palmer určitě připomíná Singáč 2008.