Alonso: Chcem zabiť všetky prednosti svojich súperov | Magazín F1 - F1online.sk

Fernando Alonso má nepopierateľný inštinkt zabijaka. Španielsky matador v tejto sezóne neraz ukázal, že k prirodzenej rýchlosti, ktorou vždy disponoval, pridal aj skúsenosti a ochotu ísť zakaždým až na hranu. Nijak pritom neskrýva, že aj to je súčasť jeho povahy, súťaživosti a túžby uspieť.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/73973/alonso-chcem-zabit-vsetky-prednosti-svojich-superov

Názorná ukázka, že rozum přichází s léty.
Ale abych nechválil jen Alonsa, kterého navíc zrovna vůbec nemusím, tak připomenu Jensona jak uměl číst závod a přesně věděl kdy už může na gumy pořádně přitlačit. A na vodě taky uměl parádně.
Nebo Senna s Prostem. Prostovi se říkalo kompjůtr a Senna byl zase talentem jaký se vyskytne jednou za sto let. Asi ze mě už bude pořádná prašivina, než mé oča uvidí dalšího jezdce na úrovni Senny.
Nebo létající Skot. V jeho době byly formule 1 ještě hodně smrtelným náčiním a on měl tak velký cit, že při skocích přes horizonty přesně poznal hranici při jaké rychlosti nedopadne mezi anděly na obláček, ale na nejvyšší stupínek na bedně.

Uff to jsem se ale rozkecal. Už si připadám jako Kiks.
A na chyby seju, nic už přepisovat nebudu. :grin:

2 Likes

Od tebe je to v podstatě pochvala.

Kdybych neznal Alonsovu historii , tak bych podle tohoto rozhovoru řekl, že je to docela sympaťák. Narozdíl od Ferdy si nemyslím že ta změna ve vystupování je dána získáním rozumu, myslím, že je to jen změna strategie, když předchozí nefungovalo, takže přetvářka a manipulace…
Naštěstí je už pozdě a myslím, že žádné škody už nenapáchá.

Já to beru spíše tak, že Alonso veřejně přiznal, že mu už čistá rychlost jako každému zdravě stárnoucímu člověku nestačí a proto musí každou zkušenostní skulinku, aby s mládím stále držel krok a ještě získal i něco navíc.

Zdá se Ti tahle odpověď dostatečně korektní pro obě strany? :slightly_smiling_face:

Tak s tím souhlasím. Nepochybuji ale, že pokud bude příležitost k nějaké křivárně, tak to zkusí. Má to v DNA.

"Potrebujem zo seba vyťažiť sto percent a chcem zabiť prednosti všetkých ostatných. To však robím vždy, nech už hrám čokoľvek.“

Nuž, toto si mal uvedomiť už v 2010.

Já jsem přesvědčený, že nic zkoušet nebude.
Půjde do toho na 130% jak to o sobě před časem tak rád hlásaval. :crazy_face:

Ona už hláška, že někdo bude dělat něco na 130 % ve mě vzbuzuje nedůvěru k jeho intelektu. Ale to už by znělo trochu zaujatě.

Ako zabije Strollove peniaze? :smiley:

Tak když hrajete přímo proti někomu tak já to považuji za základ sportu. Nejde jen o to co umíte vy ale o to co co dovolíte soupeři a co ho přinutíte hrát, taktika je v tomto alfa omega a nalézt slabiny oponenta a využívat je beru jako součást toho všeho. Je s tím spojený i intelekt, mazanost a vypočítavost, takže ne všem je to možná přirozené :smirk:

1 Like

Přivede Aston na buben. :wink:

Alonso hackne účet starého Strolla a po nejakom čase prevedie peniaze, vybuduje niečo v Astúrii a trochu pumpne brand Kimoa :slightly_smiling_face:

1 Like

Naprostý souhlas se vším co píšeš, jak říkám, je to sympaťák.

Trochu si to poplietol. :wink:
Kompjůtr bol predsa Niki Lauda, ktory uz vo Ferrarku vyuzival svoje technicke a analytické schopnosti.
Alain Prost mal prezyvku profesor, lebo jazdil profesorsky, cisto a rychlo. Toto mu prischlo az neskor, lebo este v Renolte bol dost divoky a niekolkokrat aj zbytocne bural.

1 Like

Ano, tohle jsem popletl. Za to se samozřemě veškeré mládeži omlouvám. Staré kusy jsem stejně jako Tebe v omyl neuvedl. :+1:

Lauda ve Ferrrari oproti Clayovi těžil především na tom, že se s Taliánama dokázal domluvit. V tomhle směru Clay zaostával a to se samozřejmě projevilo v nedostatečné komunikaci s mechaniky a tím i v přípravě jeho vozu.
Mi osobně byl Clay bližší než Lauda, ale přiznávám, že Lauda mi v Merglu hodně chybí.

Byla to sebereklama, která se brzy omrzela nejenom Hondě.

Niki Lauda byl můj první oblíbenec, takže si dovolím drobné upřesnění:

• kromě jezdeckého a technického talentu to byla hlavně neskutečně silná osobnost. Jednak z důvodu povahy (každý člověk je jiný), jednak kvůli příslušnosti k jedné z mocných rakouských rodin. Nezáleží na tom, že se s rodinou kvůli závodění rozešel, od mala byl vychován jako jeden z těch, kteří rozhodují. To mu podle mě zásadně pomohlo ve Ferrari, kde nepodlehl celkové atmosféře a dokázal se v ní prosadit (s velkou pomocí Lucy Montezemola). To se nedá srovnat nejen s Regazzonim, ale s většinou ostatních pilotů - on prostě nebyl utvářen pro to, aby kdekoli hrál druhé housle. Ne náhodou byl jeden z mála lidí, kteří dokázali “dostat do rohu” Bernieho Ecclestona.

Lauda nikdy nebyl mým koněm. Právě naopak. Vždy byl soupeřem mých koňů a jedním z nich byl byl James H.
Možná že nemáš na mysli Bernarda, ale samotného Enza kterého Niki poslal do háje. To nebylo běžné chování proti ikoně, která schválně neměla ve svém kanclu ani židli pro zákazníky jen proto, aby jim dal najevo, že jsou ovce.

Na druhou stranu neznám člověka, který by se s tak vážnou spáleninou odhodlal jet závod.
Nějaký čas jsem dělal na ocelárně a proto měl možnost vidět jak těžkým úrazem spáleniny jsou. Brrr…

Jasně, že myslím Bernarda! Například jednání o smlouvě, kdy ho Niki nejdřív dostal do závislosti na vlastním sponzoru Parmalat, aby z něj pak vyrazil smlouvu za dva milióny, protože Parmalat by jinak zvažoval další podporu Brabhamu - na tu dobu nehorázná částka. Nebo třeba stávku pilotů v Kyalami, kdy se Niki vrátil do F1, přečetl si nové podmínky superlicence a před závodem v JAR zorganizoval odjezd na “neznámé místo”, dokud se podmínky nezmění, zatímco Bernie, Balestre a spol. zuřili a vyhrožovali, že nechají piloty zatknout pro porušení pracovního práva :smile: ! To byly divoké doby, to si dnes těžko někdo umí představit… Pro mě za všechno mluví Bernieho výrok, když už byli oba pánové v letech: “Volal jsem Nikimu, jestli se mnou pojede do Goodwoodu, ale poslal mě do pr…” :smile: . Pokud jde o Jamese Hunta, byl to jeden z jeho tehdy nejbližších kamarádů. Přikládám obrázek, který sdílel Freddie Hunt, když Niki zemřel.

. Tak už tam kluci spolu paří a h.o.n.í ženský :smile: .