Alonsa vytáčajú rozhodnutia komisárov: Hamilton nie je Španiel, takže nedostal trest | Magazín F1 - F1online.sk

To musis napisat jeho tatkovi tak ako pise aj on. :slight_smile:

Nemáme ani halier a smrdzí nám z huby.
Nešťastní chudáci, ja sa radujem.

1 Like

Stvorkorunovy honorar ma nespasi

1 Like

Tak já k psychiatorovi nechodím, ani jsem nechodil. A narodíl od @Bretnix tam neposílám ostatní

1 Like

Měl si se učit, jako Jos, pak by si nemusel mít takové finanční problémy

1 Like

Tohle už ani není možný, ty argumentuješ ohledně incidentu, a on na tebe vytáhne něco s půjčkou na nájem :man_facepalming: :grin: Maj těžký komplex. Prostě to jde za Alonsem protože jeho nájem, pochopil jsem jeho argumentační sílu :clap:

1 Like

To je jasný, za jeho finanční gamotnost může Alonso :grinning: jinak Bretnix tu přešel do full módu hater Alonsa, zvláštní, že mu x lidí nepíše, jakej je to jen hater, čím to asi bude? :joy:

1 Like

Kdybych držel roli, tak řeknu chyba Alonsa a tečka. Nicméně chyba Alonsa byla jen dílčí, hlavní byl nájezd Lewise.
Stroll začal točit trochu dřív ale pořád by to bylo v pohodě, protože Alonso bez Lewise by šel víc na vnitřek a tak to asi Stroll zamýšlel, nepředpokládal že to tam Lewis takhle pošle. Střet Astonů bych viděl na závodní postartovní incident, kdy se prostě někdy nejde poskládat x aut vedle sebe.
No a pak přišel na scénu Lewis, kterej to tam poslal snad ani né na Maxe, tohle bylo na Kvjata. Však i kdyby tam nebyl Alonso, tak Lewis narazí až do Strola. Nechápu jak za tohle nedostal penalizaci.

3 Likes

Nedostal lebo neni spanel :+1:

Děkuji :pray:

Nejspíš proto, že incident Alonso - Stroll se odehrál dříve než “přišel na scénu” Lewis. I z fotky je patrné, že když je Alonso opřený o Strolla, Hamilton je zatím u kraje a místa je tam dost:

Tak je to taky v rozhodnutí napsané a proto neurčili jednoznačného viníka i s přihlédnutím k tomu, že jde o postartovní kolizi. Proč pořád hledat záhadu kde není.

5 Likes

Alonso dělal co mohl aby dal Hamovi co nejvíc místa když zjevně v zrcátku viděl jak se tam řítí, stejně to nestačilo i když nabral Strolla. Ham nemá žádnou polehčující okolnost proč do nich vlítnul. Za to mohl pouze on sám že tam vjel příliš rychle. To není o žádné záhadě.

1 Like

A nebo šel prostě v první řadě po kolegovi, aby ho pokryl a už na startu se dostal před něj, a tím uvolnil prostor Hamovi, který do něj logicky šel, a dopadlo to jak to dopadlo :smile: .

6 Likes

No ano, kontakt Astonů nastal před Lewisem, ale tenhle kontakt byl menšího rázu a hlavně by sám o sobě neměl vliv na Norrise.
Lewis tam najel jako kdyby tam Alonso nebyl.

via GIPHY

Tady je krásně vidět kaskáda vyřazených kvůli Lewisovi.

Když Hamík do zatáčky vjížděl, tak v jeho stopě Alonso ještě skutečně nebyl.

1 Like

Alonso tam najíždí dost opatrně, tohle je hon na čarodějnice. Alonso nemohl vpravo ani vlevo a kdyby jel vpravo tak ho Ham nabral ještě větší silou a katapultoval by se jak Grosjean ve SPA.

1 Like

Alonso mu udělal prostor, tak do něj šel. Místo tam bylo. Kontakt Astonů byl sice menšího rázu, ale i tak měl samozřejmě vliv na další pohyb obou aut. No a Lewis to dorazil, neříkám, že ne. Ale není důvod neposuzovat to jako postartovní kolizi, všichni měli svůj díl viny.

3 Likes

Hon na čarodějnice je to hlavně vůči Hamiltonovi. Alonso by příště mohl nechat prostor týmovému kolegovi a hlídat si ostatní soupeře, možná by to dopadlo líp.

4 Likes

Lewis vjel do zatáčky tak, že by vjel do stopy až Strollovi kdyby tam mezi nimi nebyl Alonso.

2 Likes

Alonso narazil svým pravým předním kolem do levého předního kola, čím narušil Hamíkův původní směr jízdy.
Říkej si co chceš, ale původci téhle kolize jsou Alonso se Strollem.

1 Like

Já u Hama nevidím žádné polehčující okolnosti, Alonso žongloval s pravou a levou stranou a soustředil se více na Hama protože viděl jak se tam řítí, koukni se na jeho onboard jak na něj kouká. Co měl teda Alonso podle tebe udělat? Za mě Ham měl plně udržet vnitřek. Alonsův jakýkoliv scénář mi nedává úspěšné rozuzlení.

1 Like