Alain Prost kritizuje seriál Senna: Ani Ayrtonovi by sa nepáčil | Magazín F1 - F1online.sk

To neukázali. :slightly_smiling_face:

2 Likes

Ja som reagoval na tvoj prispevok k Netflix Senna, k tomu je primarne aj novy vyrok Prosta a tento clanok, nie o 2010…

A tam je vsetko co si spominal, preto stale neviem co vyznamne dolezite tam malo byt a nebolo… :slight_smile:

Myslel som, ze je jasne, ze najrealnejsie bolo myslene vizualne (kedze o tom sme predtym pisali) a z tych doterajsich zaberov a prave aj na zaklade Mavericka (pocit realnosti je naj kvalita toho filmu), som si tym viacmenej isty.

Po stranke scenara/vymyslenej akcie (a jej realnosti) si velke nadeje nerobim :smiley:

1 Like

No ale to v podstate už urobil ten dokument z roku 2010 nie? Ja myslím, že ak som videl ten dokument, či sa oplatí vidieť aj túto NF dramatizáciu? lebo, ak to k ničomu nepridá, tak na to nebudem mariť časom. :slight_smile:

No, to je jasné, zábery budú zrejme úchvatné, aj keď to bude F2kovy monopost :smiley:.
Ono po technickej stránke to môže vyzerať “načančano” ale inak to na míle vyzerá, ako dosť wannabe kópia Formuly so Slyom.
Bohvie, možno to prekvapí, vizuálne to bude zrejme super ale tipujem, ako býva dnes skoro neustále notoricky známe = forma nad obsah tj scenár/námet bude tým hlavným problémom.

4 Likes

Ja určite neľutujem, že som si to pozrel a určitým spôsobom ma to obohatilo,
ale netrúfam si Ti to odporučiť, lebo v prípade, že budeš mať subjektívny pocit cca 6 hodín premrhaného času, tak budeš mať na mňa ťažké srdce a ja s tým budem musieť žiť. :slightly_smiling_face:

2 Likes

Suhlasim, na to sa neda odpovedat.
Najma (budem sa opakovat) si treba uvedomit, ze toto je vlastne (takmr 5h) film, rozdeleny na 6 dielov, nie dokument.

A prave ten “umelecky presah” a nejaky emocny dosah na divaka tu je preto dolezitejsi, nez privela info.
Za mna to fungovalo, pre ineho nemusi (tak ako maju ludia aj z filmov casto uplne odlisne reakcie).

Ak sa na to ide clovek pozerat, aby sa “ucil” (najma uz ako fanusik F1) asi nebude nadseny, na to su dokumenty, archivne VC, clanky, rozhovory, nie sfilmovana minise.ria.
Ak chce divak aj nejaky “zazitok” z fascinujuceho (nie len sportoveho) pribehu, mal by si to pozriet :slight_smile:

3 Likes

Na “uceni” se historie doporucim studovat dobovy material, jedine tak neziskas zkresleny pohled, bohuzel malokdy se v novem dokumentu clovek setka s realnym obrazem, i kdyz by tomu melo byt prave naopak, je to tim ze autori se snazi vkladat dejovou linku, drama, napeti a emoce, tak bacha na to :shushing_face:

Bylo tam jak Senna dostal v Tolemanu 1984 stopku tusim na jeden zavod, protoze za zady podepsal Lotus?

Ano, to samozrejme viem, preto pisem co pisem a zdoraznujem, ze toto nie je dokument a treba to tak aj brat :slight_smile:

Ak chcem vediet vsetko o potopeni Titanicu, nebudem pozerat film Titanic 97 :smiley:
Ale pozrel som si ho ako filmovy zazitok aj s vedomim, ze viem, ze Rose a Jack neexistovali :smiley:

Nebolo a ak to tak bolo, tak som to nevedel…
Tu sezonu vybrali (spravne) ako highlight Monako 84, co bolo za 1. zo Sennovej strany neuveritelna jazda a za 2. v pribehu posluzil aj ako predzvest prichadzajjcej velkej rivality a prehlbovania pocitu krivdy u Ayrtona.

1 Like

Podepsal Lotus pro dalsi sezonu a nikdo v Tolemanu nic nevedel, dostal za to stopku na italskou GP, zaskocil za nej Martini. :+1:

Preruseni v Monaku 84 bylo na miste, nemyslim ze to ukoncili kvuli Prostovi, ale bylo o cem psat :smirk:

Dostat se do Lotusu hned po první sezóně se za jednu stopku bohatě vyplatilo.

Senna mel na konci 1983 smulu protoze bylo vsude plno, i kdyz zajem meli vsichni, hlavne Lotus ale blokoval to Mansell, ten pak odesel k Williamsu. I kdyz Senna prohlasil ze nechtel zacinat v top teamu, prijde mi to jako alibi.

Všichni chtějí do lepšího. Toleman byl za Sennu v sedmém nebi. Bez něj by byl v agónii už o rok dříve.

To urcite ne, Toleman sel vyrazne nahoru uz v roce 1983, po odkoupeni Benettonem prislo prvni vitezstvi s Bergerem v Mexiku 1986.

1 Like

Jenže Toleman se v druhé půli už hodně trápil. Vlastně druhý vůz zajel pouze jeden slušný výsledek a ke konci byl Tolaman rád, když se dostal aspoň na startovní čáru.

Jestli mas na mysli konec roku 84 tak jasny, Toleman makal na novem aute, ale byl to propadak, krome Nemecka s Fabim na pole, bohuzel prisli o smlouvu na pneu Pirelli tak sezonu zacinali az v Monaku.

1 Like

Nezachytil som to tam, takže asi nie, ako vyššie spomenul aj Matti.

1 Like

Kľud, to by som nemal :slight_smile: , uvidím, možno tomu dám šancu, keď budem mať chuť zase na nejaký seriál, nedávno som dopozeral (znova) český seriál Most! - mimochodom, odporúčam :slight_smile: , divím sa, že im v českej televízií niečo také prešlo najmä v roku 2019, keď všetko bolo celkom “pc” v médiách, a ten seriál si neberie žiadne servítky pred ústa. :slight_smile:

1 Like

Tak ale vieš, stále sa to dá pekne skĺbiť, ak to vieš, viď Narcos :slight_smile: .

1 Like