myslim, ze to nebolo ohladom kontretne 80-tok, ale podla aktualneho bodovacieho systemu by mal 8 titulov.
skusim dohladat
myslim, ze to nebolo ohladom kontretne 80-tok, ale podla aktualneho bodovacieho systemu by mal 8 titulov.
skusim dohladat
Přesně tak. V té super sezóně 1988 vyhrál Senna čistě díky tomuto pravidlu.
Ciste z komercniho hlediska je Senna vs Prost jasna volba, byl dobrej, vasnivej a zabil se, je na cem stavet dejovou linku uspech zarucen, ale je jasny ze i dokument o Prostovi by naplnil sedacky, trochu zbytecna debata ale budiz.
To tam opravdu není (Senna 2010). Je to ukázáno pod titulkama, to je málo.
“suverenne najrealnejší” niečo, čo je produkované Bruckheimerom je ďaleko od reality, to mi ver! Ale hej, bude to taká blbôstka, keďže scenárista je Ehren Kruger, ktorý písal scenáre pre asi tri diely Transformerov a Vreskot 3
tak je sa na čo tešiť.
A áno, písal scenár aj pre TG Maverick (čo nebolo nejaké závratne obdivuhodné), alebo Arlington Road, ale inak, keď si človek pozrie jeho kredity, je to celkom “meh” až bieda.
Oplatí sa to vidieť, či nie?
Ja som videl len ten dokument z 2010, ktorý bol celkom v pohode, lepší je režisérsky zostrih, ktorý nevylíčil Prosta, ako zloducha, čo pôvodný zostrih dosť očividne robil, obzvlášť, že ho Balestre ochraňoval a znevýhodňoval Sennu. Inak, keď je ten seriál taký dobrý, tak dúfam, že ukázali aj to, ako Senna chodil s nejakou 15 ročnou žubrienkou, lebo na to sa nejak často zabúda (síce age of consent je v Brazílií je 14r, ale tak stále je to celkom “peďácke”).
Ano to si Brazilci do narodniho pokladu naveky pribali , mozna jako bonusova scenka…
Prost bol stara skola, Senna predzvest toho co prislo neskor. Prost Sennu povazoval za sialenca, on sa bal ist kvalifikacne kolo v Monaku na hrane, a zrejme aj inde, nechaval si rezervu. Mal respekt. Nechcel sa totiz zabit ako bolo v casoch ked on zacinal dost bezne. Kde Prost ziaril bola taktika, cit pre techniku a jazdu na dlhsiu vzdialenost. Preto byval v pretekoch casto lepsi ako Senna.
Prost neznasal Sennu pretoze, ten v subojoch ignoroval, ze sa zvysok startoveho pola nechce koli pretekom nechat zabit.
Senna neznasal Prosta, pretoze ten casto vedel vyhrat aj bez toho aby riskoval jazdu na hrane. On nechapal, ze ako je mozne, ze Prost do toho nejde na 100% a napriek tomu ho vie porazit.
IMO v dnesnej dobe by Prost ziaril. Dnes idu kvalifikaciu vsetci na hrane. Okruhy su bezpecne, auta su bezpecne. Bezpecnost bolo to co Prosta drzalo na uzde ovela viac ako Sennu.
dam ti <3
lepsie by som to nenapisal.
Prost by mel mlcet a k nicemu se nevyjadrovat, bohuzel naskakuje na hejty a prichazi o kredit u tech, kteri jeho eru nezazili, velka skoda. Prost byl velmi dobry uz v Renaultu a kdyby drzela technika mel by titulu vic, roky 1981-83 mel Renault vitezne auto, bohuzel tym ignoroval vyrobni kvalitu soucastek, casto vypadaval pro banality.
V Mclarenu 1984 se hodne naucil od Laudy, 1985-86 uz nedal nikomu sanci.
Dalo by se psat, vypravet dalo, ne ze ne…
Podľa mňa áno, minimálne kvôli súvislostiam a rozšíreniu obzorov z minulosti z prostredia F1.
To neukázali.
Ja som reagoval na tvoj prispevok k Netflix Senna, k tomu je primarne aj novy vyrok Prosta a tento clanok, nie o 2010…
A tam je vsetko co si spominal, preto stale neviem co vyznamne dolezite tam malo byt a nebolo…
Myslel som, ze je jasne, ze najrealnejsie bolo myslene vizualne (kedze o tom sme predtym pisali) a z tych doterajsich zaberov a prave aj na zaklade Mavericka (pocit realnosti je naj kvalita toho filmu), som si tym viacmenej isty.
Po stranke scenara/vymyslenej akcie (a jej realnosti) si velke nadeje nerobim
No ale to v podstate už urobil ten dokument z roku 2010 nie? Ja myslím, že ak som videl ten dokument, či sa oplatí vidieť aj túto NF dramatizáciu? lebo, ak to k ničomu nepridá, tak na to nebudem mariť časom.
No, to je jasné, zábery budú zrejme úchvatné, aj keď to bude F2kovy monopost .
Ono po technickej stránke to môže vyzerať “načančano” ale inak to na míle vyzerá, ako dosť wannabe kópia Formuly so Slyom.
Bohvie, možno to prekvapí, vizuálne to bude zrejme super ale tipujem, ako býva dnes skoro neustále notoricky známe = forma nad obsah tj scenár/námet bude tým hlavným problémom.
Ja určite neľutujem, že som si to pozrel a určitým spôsobom ma to obohatilo,
ale netrúfam si Ti to odporučiť, lebo v prípade, že budeš mať subjektívny pocit cca 6 hodín premrhaného času, tak budeš mať na mňa ťažké srdce a ja s tým budem musieť žiť.
Suhlasim, na to sa neda odpovedat.
Najma (budem sa opakovat) si treba uvedomit, ze toto je vlastne (takmr 5h) film, rozdeleny na 6 dielov, nie dokument.
A prave ten “umelecky presah” a nejaky emocny dosah na divaka tu je preto dolezitejsi, nez privela info.
Za mna to fungovalo, pre ineho nemusi (tak ako maju ludia aj z filmov casto uplne odlisne reakcie).
Ak sa na to ide clovek pozerat, aby sa “ucil” (najma uz ako fanusik F1) asi nebude nadseny, na to su dokumenty, archivne VC, clanky, rozhovory, nie sfilmovana minise.ria.
Ak chce divak aj nejaky “zazitok” z fascinujuceho (nie len sportoveho) pribehu, mal by si to pozriet
Na “uceni” se historie doporucim studovat dobovy material, jedine tak neziskas zkresleny pohled, bohuzel malokdy se v novem dokumentu clovek setka s realnym obrazem, i kdyz by tomu melo byt prave naopak, je to tim ze autori se snazi vkladat dejovou linku, drama, napeti a emoce, tak bacha na to
Bylo tam jak Senna dostal v Tolemanu 1984 stopku tusim na jeden zavod, protoze za zady podepsal Lotus?