Akú rolu zohral Verstappen na technickej porade v Milton Keynes pred VC Japonska? | Magazín F1 - F1online.sk

Přesně tak, tak to začalo :smile: :+1:

2 Likes

Smutný, že fans Fernanda se zajímají o Maxe víc, než jeho údajní fans. Ty by podle mě Maxe kopli hned pryč, kdyby začal dominovat jinej jezdec

2 Likes

To víš, napíšu normální, věcný, klidný příspěvek a duševně chorá trojka se na mě okamžitě sesype, protože jsem za dobrou práci v týmu ocenil dva čtyřnásobné mistry světa, kteří vyhráli skoro 120 závodů, což je zjevně šokující postoj. :grin:

3 Likes

Rado se stalo zlato. Ale nebud chamtivej. Zase priste jo. :wink:. Neboj, vis ze jsi moje nejoblibenejsi. :grin:

1 Like

Abych odpověděl ve tvém stylu, nechceš zaměstnání jako mluvčí Trumpa? Tohle je totiž dezinterpretace přesně v jeho stylu :stuck_out_tongue:

1 Like

V tomhle se spolu shodneme na sto procent. Taky si to myslim. A kdyz se koukam, jak moc se resi vyvoj auta na Maxe a jeho vliv na team, tak si rikam jak podstatny je feedback od pilota ve vyvoji auta v soucasne pretechnizovane dobe.

Vzdycky kdyz jsme resili precentualni podil pilota na vitezstvi, tak jsme resili jeho jezdecke schopnosti.

Ja se pamatuju na stary film o F1. Bylo to tusim o staji Ligier, ktera chtela titul. A meli super rychleho pilota, ktery si ale nedokazal nastavit auto. A tak angazovali veterana, ktery byl prave v tomhle jeden z nejlepsich. Pak uz jen vim, ze tam byl nejaky konflikt a samozrejme dobry konec.

A to byl opravdu stary film.

Kdyz si vezmu ze vlastne vsechny teamy skuhraji, ze realita jim nekoreluje s jejich simulatory, tak si rikam, jestli role pilota neni mnohem vyraznejsi nez se zda.

2 Likes

V čem je to dezinterperace? Však multi ban sám dokládá, že se o Maxe pod jeho články zajímáme víc

Pokud realita nekoreluje se simulátory a je to většinový jev, tak je to podle mě docela zásadní problém. Při faktické nemožnosti normálního testování mě překvapuje, že týmy “nekřičí”.

2 Likes

Čo ti na to poviem.

Zamestnanci HR nikdy nevynikali v matematike, takže neprekvapuje ma, že pre niekoho sú 2 tituly viac ako 4.

Chlapcom sa nepodarilo vyvolať hádku, lebo každý ich vyfakoval, tak sa aspoň navzájom utešili. :grin:

2 Likes

No je fakt, ze to omezeni testovani spis omezuje konkurenci. Ale to uz psalo spoustu lidi. Dalsi vec je priprava novacku na F1. To vubec nedava smysl.

1 Like

Pro mě je to jedna z věcí, která měla zvýhodnit menší chudší týmy a vůbec se neosvědčila, stejně, jako další tyhle snahy. Ale jestli to týmům nevadí…

@Evap @tiMur
Sucasny stav s testovanim nie je asi idealny, ale ked si mam vybrat niekdajsie “neobmedzene” testovanie a sucasnost, urcite lepsie teraz.
Kde je ten vacsi problem? :slight_smile:

V minulosti boli vacsie rozdiely medzi timami a top timy skor tazili z testovania.
A tak kvalitne a vyrovnane pole, vratane novacikov, ako mame teraz, tu nebolo dlhsie. Aj bez vacsieho testovania…
Nemyslim si, ze komparativne by testovanie pomohlo mensim timom (kde aj novacikovia castejsie zacinaju), je to pre ne drahe a nikdy nebudu schopni ani v tomto, konkurovat top timom.

Menším týmům zatím nepomohlo nic, protože jsou prostě malé/chudé. Zákaz testování je pro mě jedním ze souborů omezení, výsledkem kterých je zabetonovaný stav a dlouhé dominance. Teď je poslední rok pravidel, tak se týmy vyrovnaly. Jak dlouho na podobnou sezónu budeme zase čekat těžko říct. Teď při poslední změně se rok většina týmů motala jak slepí koně. Já když jenom čtu “naučili jsme se hodně o autě”, tak se mi otevírá kudla v kapse :slight_smile: .

2 Likes

Tak treba mas pravdu. Mozna mi to jen prijde. A je fakt, ze prachu to asi stoji mene. Coz neni na skodu.

Ale pro ty novacky mi to stejne prijde slozite. I kdyz tenhle rok se celkem chytli.

Tak taky to co pises dava smysl. Ale je fakt ze Mattiho nazor taky neni uplne mimo.

At tak, nebo tak se stejne porad zda, ze kvalita pilota se projevi. At uz je to Max, Lando, Lewis, Charles, George, nebo ted novacci.

2 Likes

Chapem co myslis, len netusim, preco si myslis, ze velke testovanie by malym timom pomohlo.
V minulosti sme to mali a vysledky ukazuju skor opak…

Jj, lahke to nemaju, ale vidime, ze sa to da.
Timy ich mozu nasadzovat aj v treningoch a tie simulatory, aj ked nie su dokonale, su dnes uplne inde ako pred 15-25 rokmi…
Ja by som par dni testovania na uvod sezony pridal a aj niekde v strede sezony, ale viac nie.
Ziadnu lepsiu show a vyrovnanost by to neprinieslo :slight_smile:

Ale já si vůbec nemyslím, že by pomohlo malým týmům, ty jsou stejně vzadu a nepomáhá jim nic. Ve výsledku je jedno, jestli jsou rozdíly malé nebo velké, když jsou týmy/jezdci seřazení pořád podobně. Pomohlo by velkým týmům k tomu, aby rychleji mohli konkurovat týmu, který ostatním odskočil. Stejně většinu lidí zajímá souboj na špici, zajímavé souboje ve středu pole jsou jenom nouzovka, když se vepředu nic neděje. To, že za posledních 14 let byli jenom čtyři mistři světa není normální stav, aspoň podle mě teda :smile: .

1 Like

Nie je to idealny stav, ale nespajal by som ho s testovanim, tych dovodov je vela.
Predtym dal Schumi 5 titulov za sebou a to aj vdaka neuveritelnemu testovaniu Ferrari v tom case. Je otazne, ci by zacinajuci pilot privital viac testovania (to samo o sebe urcite ano), ale na ukor vacsej straty na lepsie timy a teda mensia sanca bodovat (ako teraz) atd.
Ak ten lepsi monopost nevedia navrhnut uz v tovarni, tazko to zmenia testovanim.

Ja by som skor uvital navrat dotankovania, ale toho sa nedockam a je to ina tema :smiley:

Já přece píšu nahoře, že je to jedno ze souborů omezení, ne jediné. Tankování už se nevrátí, to je ložené, už z bezpečnostních důvodů. Škoda, že se neprosadila idea bodovat celé pole, to byl podle mě dobrý nápad právě pro druhou desítku a zpřehlednilo by to celkové výsledky jednotlivých jezdců. No nic, letos může být sezóna hezká a co bude za rok se uvidí…

1 Like

Inu jak rika klasik. “Oslove vzdy vespolek se drbou”. :grin:

3 Likes