Ako pomôcť Landovi Norrisovi? Ralf Schumacher mu odporúča mentálneho trénera | Magazín F1 - F1online.sk

Puff dosť dvojitý meter. A Leclerca v 2022 tými všetkými stratégiami, chybami, zárezmi a zlyhaniami nedostávala Ferrari pod obrovský tlak? A vtedy si hovoril, že to je jeho chyba

1 Like

Ja chapem co myslis, ale aj ked som sa 2x spytal v kolkatich VC Lando nedostal uplnu podporu timu, odpoved som nedostal, tak skusam treti krat. naposledy :slight_smile:

Hodnotit na zaklade jedinej VC predchadzajuce VC pred Madarskom, to je samozrejme nezmysel. V Belgicku naozaj netusim, kde Lando uplnu podporu nedostal a snad Oscar nemal spadnut z druheho miesta za Landa, len preto, ze existuje mala sanca na jazdecky titul a bodovo by si vlastne ani nepolepsil na Maxa…

A budem sa opakovat, kvoli 9% straty, obetovat perspektivneho jazdca (aj on potrebuje na psychiku nejaku podporu), to mi naozaj nevonia, nechcem v McLarene druheho Pereza, ten by navyse tiez moc Landovi nepomohol…
Zvysnych 91% su chyby McLarenu a samotneho Landa, nie nasledok nepodpory timu, ci Madarsko.
V 13 zo 14 VC dostal Lando taku podporu (vo vztahu ku kolegovi), s ktorou sa da ist na titul, teda plnu…

1 Like

na druhej strane ak ma Norrisa zlomit nieco co sa stalo v Madarsku tak je tiez labilny, ale nemyslim si, ze by ho to zlomilo. Chyby su viditelnejsie a neodpustaju sa ked je v pozicii favorita.

1 Like

Já Ti na tuhle otázku asi odpovědět neumím a nemám ani chuť hledat, kde třeba nedostal odpovídající strategii. Pro mě není nesmysl hodnotit situaci podle Maďarska, vysvětlovala jsem to výše - jezdce, který je jednoznačně v lepším postavení a může bojovat o titul donutili vzdát se vítězství. Tohle je z mého pohledu nesmysl. Naopak, oni je měli přes boxy prohodit úplně vědomě. Měli by double a Norris by víc snížil Maxův náskok. To by Piastri mohl pochopit, nebo ne? Nebo to pochopí až příště? To může být, a asi i bude, pozdě. Je mi líto, líp to vysvětlit neumím.

Hned prva veta nie je pravdiva, preukazatelne dostal Lando viac krat vyhodu vo forme lepsej techniky (skor upgrady) a lepsie strategie, brutalne na to Oscar doplatil v Silverstone. To nekritizujem, ale poukazuje to na to, ze to nie je vo vsetkom 50:50, ale isli skor na Landa, az na Madarsko, o ktorom sme uz popisali dost inde. Ale jedna VC nezmeni skutocnosti z predoslych a tato VC stala 9% sucasnej straty, aby sme vobec snivali o jazdeckom titule, treba znizit tych zvysnych 91%…

Ale skoda. ze ani ty si mi na jednoduchu a jasnu otazku, neodpovedal priamo.
Ja viacmenej suhlasim s Ralfom, nie status v McLarene je problem, ale asi psych. tlak a nedostatocna sebadovera Landa, to mozno psychologicka pomoc nie je zly napad, ani hanba. Cize to nemyslim zle voci Landovi, mam ho rad. Ale ak je Lando lepsi a chce byt majster sveta, musi mat hlavu v poriadku a porazit aj timoveho kolegu, nie cez jeho obetovanie v polke sezony…

Nejsem si jistý, že Lando má mistrovský potenciál. Jezdecky možná ano-otázkou je jestli na to má psychicky? Historie zná spoustu jezdců, kteří si titul prohráli hlavou i když měli jinak ty nejlepší podmínky, ale zpátky do současnosti. Stejný problém vidím např. i v Lecrercovi. Také je víc labilní, než je zdrávo. Za normálních okolností tito kluci obvykle jezdí dobře, ale jakmile jde do tuhého a začne jít o něco velkého, tak jejich schopnost plného soustředění a chladného jednání není najednou na dostatečné úrovni. Možná se pletu, ale jsem názoru, že Piastri bude po získání potřebných zkušeností a vyzrálosti lepším kandidátem na titul. Tím ale nechci říct, že Landovi se letos nemůže zdařit vybojovat mistrovský titul, pouze si myslím, že ta šance není moc velká.

labilný leclerc alebo Ferrari? https://www.youtube.com/watch?v=ePd9D9FqnxM

Málo ktorý jazdec po smrti svojho otca ani nie pár dní dal legendárnu vec v Baku. S olliem jediný jazdci čo majú grand Chelem v F2

Keby sa nedokašľal 2014. Dnes by vo Ferrari lietala dvojica Leclerc Bianchi a to by bolo fenomenálne.

Leclerc je dobrý příklad, jak dokáže tým ničit jezdce a pořád doufám, že se jim to u Charlese ještě úplně nepodařilo. A vypadá to úplně stejně jako u Landa - samá loajalita k týmu, tým především, povinnosti vůči týmu… Cesta k úspěchu je úplně opačná, tak snad na to kluci brzy přijdou.

2 Likes

Nie Leclerc není zničený. On o tomto hovoril, že presne takéto veci začnú ľudia a novinári vyťahovať a ako po Monaku pvoedal: Vždy vás hodnotia podľa posledného závodu. Doslova v SPA dotiahol to auto niekam kam nemalo byť. On je mentálne úplne vpohode aj v tom rozhovore presne o tomto hovoril

1 Like

To ani hladat nemusis, pretoze o tom to ani nie je.
Jedine relevantne v tejto teme by bolo, keby mal v danej VC vacsiu podporu Oscar, nez Lando. Vies o takej pred Madarskom? Lebo ja viem o takych VC, kde mal Lando status 1 a vyhody (nekritizujem) a aj vdaka nim ma naskok…

Cize 12 VC pred Madarskom chyby, ktore spravil tim ci Lando, boli sposobene 13stou VC? Lebo tie nezacali po Madarsku… A povedat, ked v jedinej VC ich vymenili, ze Lando nedostaval pocas sezony plnu podporu, je silna kava :slight_smile:

Ale uz by sme sa moc opakovali. Pre mna je problem 91% a nie 9%, vdaka ktorym navyse nerobia z Oscara Pereza ako RB… Ale chapem, ze ty by si asi zarezala Oscara najneskor v 1/4 sezony uz od Miami, aby sa trosicka zvysila sanca pre jedneho a uplne stratila pre druheho, aj to je legitimny postoj :slight_smile:

Nevím proč od Miami, ale od Rakouska v podstatě ano. McLaren pro mě nesplnil svůj základní úkol jakožto závodní tým, tj. maximalizovat zisk a jít po šanci. Místo toho se začali ohlížet přes rameno, “aby mu to nebylo líto”. Uvidíme, jaký to bude mít výsledek.

1 Like

No doufám, byla by ho škoda…

1 Like

https://x.com/leclercsletters/status/1817858260046627094
(po Monaku) “Vždy som v tomto športe hovoril, že si taký dobrý ako tvoj posledný výkon. Som si istý, že zajtra budú všetci ako ‘úžasní, túto sezónu odvádzaš dobrú prácu’. Potom, ak odvediem zlú prácu v Kanada, ďalšie preteky budem mať len negatívne otázky.”

2 Likes

Kto by chcel a vie po ANJ. https://www.youtube.com/watch?v=CWJeKWv4fQ4

Od Rakuska, kde Oscar skoncil na podiu a Lando vypadol? To by bolo zvlastne…

V Miami Lando prvy krat vyhral a Oscar uz mal pomerne velku stratu, tak naco cakat, ak je sanca na titul?

Ano, podle mě od Rakouska:

Už se opravdu točíme v kruhu a stejně se neshodneme - díky za diskuzi :slight_smile: .

1 Like

Tak to uz vobec nechapem asi tu logiku, preco az tak “neskoro”, v polke sezony, navyse od VC kde ziskal Oscar viac bodov a predtym mal dobre vysledky, napr. Monako. To uz by tie body nechybali za stvrt sezony “nepodpory”? Po Miami bol Lando uplne jasna jednotka s velkym naskokom, ale nevadi, nemusime sa vo vsetkom zhodnut, hlavne ze to chapu akteri… Tiez dakujem za diskusiu :wink:

To nějak nechápu.
Takže kvůli tomu, že Lando byl odpálenej a Piastri díky tomu získal víc bodů než Norris, tak to má něco změnit? O to víc by se měl tým snažit ty body nahnat zpátky Landovi a dohnat Maxe. Obzvlášť, když byl Max daleko za nimi…

2 Likes