Ak sa Cunoda chce udržať v tíme, musí sa zlepšiť, odkazuje Horner | Magazín F1 - F1online.sk

Any proof od that?

Pán Horner, skúste dať druhým pilotom vášho tímu plnohodnotné, jazditeľné auto, nie hrať úplne všetkým na Verstappena a nie žiadať druhých pilotov o zlepšenie na ťažko ovládateľnom aute. Druhé auto je horšie ako monoposty Racing bulls.

Aj ja si myslím, že Fernando by urobil v Redbulle poriadky aj so starým a aj s mladým Verstappenom. Žiadna hra na jediného pilota ako je to teraz.

1 Like

Podla mna primarny problem v RB s dvojkou nie je o “inej” technike (“gombikoch”).
Sice casto realne nema rovnaku specifikaciu a pod., ale verim (dufam), ze dovody su vecne a nie so zamerom potapat ich dvojky, to by nedavalo zmysel…
Urcite na to netreba vsak zabudat, no nie je to hlavny dovod.

Tym je chybajuca podpora. Skutocna, dostatocna/adekvatna podpora.
V F1, kde rozhoduje kazdy detail, navyse teraz, ked aj par desatin urobi rozdiel medzi Q1 a Q3, je vseobecne narocne sa presadit, ak ste viacmenej novacik a monopost nevyhovuje, lebo ten je na styl a potreby kolegu, nie vas…

Niektori tu lamali minulu sezonu nad Piastrim palicu… Je doslova nemozne, ze by sa tak priblizil Landovi (ci bol aj lepsi), ak by aj on nedostaval potrebnu podporu. Technicku, ludsku… Inak by asi aj dnes tak ako v 23 aj 24 startoval 10ty a nie z PP.
Ma vsak talent, nabral potrebne skusenosti (to sa velmi podcenuje) a citi stabilitu a podporu, bez toho to nedokaze nikto…

Podpora vsak nie je, ak novacika hned po havariach zdeptate a vyrazite v polke sezony.
A potom sa vymeny opakuju…
Podpora nie je, ze ked sa rozplacete, tak to este verejne oznacim za trapne.
Podpora nie je, ze ta vyrazim za 2 (slovom dve) VC.

To je stabilita, podpora a priestor nabrat potrebne skusenosti v narocnych podmienkach?
Nie, takto sa to naozaj nerobi :slight_smile:
Jasne, tie dvojky zaroven nie su top jazdci, najma posledne podpriemer, ale problem je v jazdeckej politike a pristupe k nim, nie ze su babraci…
Ano, Maxovi a teda RB to samozrejme doteraz vyhovovalo (aj Oscarovi ci Landovi by vyhovovalo, kebyze sa teraz pojde iba na jedneho a polahky ziska titul), uvidime do buducna, ale hodnotim vyslovene teraz len stav s dvojkami, v tomto su ostatne top timy uplne inde a nemaju take problemy…

Suhlasim, Fernando je presne ten typ, ktory absolutne neuznava hru na jedineho pilota. Teda za predpokladu, ze tym jedinym pilotom nie je on samozrejme.

Mali stavit na Ricciarda, urcite by skoncili ovela lepsie.

Tak isto, ako urobil poriadky s novacikom Hamiltonom?

Moment, ked je Verstappen s tym “nejazditelnym” autom schopny jazdit celkom dobre, tak je potom problem v aute alebo v jazdcoch?

Nemoze byt v oboch? :sweat_smile:

S monopostom sa dostali s extremnym pristupom (specificke potreby Maxa, nie dvojok) do bud slepej ulicky, ci na strop potencialu, kde donedavna boli len benefity (maximalizacia Maxovho talentu a stylu), ale uz to nie je med lizat ani pre Maxa a dvojky, co su za A, v RB neskusene, za B, bez adekvatnej podpory a s inymi potrebami a za C, talentom v druhej polovici gridu, si logicky nemozu ani skrtnut… :slight_smile:

1 Like

Zabudol si dodat aj to B a sice, ze Red Bull dal svojim juniorom bezkonkurencne najviac prileztosti spomedzi vsetkych ostatnych timov. Kolko juniorov pretlacil do F1 taky Alpine, Mercedes alebo Ferrari? O kolko lepsie sa o nich postarali, nez taky Red Bull?

Ake specificke potreby Maxa? Osobne by som odporucal, nehadzat prazdne frazy a trochu pozerat aj na fakty. Sam Verstappen s tym autom momentalne nie je spokojny a kritizuje viacero jeho vlastnosti. Specifika tohtorocneho auta nevyhovuju ani jemu, len sa s nimi dokaze lepsie vysporiadat. Keby to bolo tak, ze si Max auto pochvaluje a jazdi s nim ako kral, kym jeho timovy kolega sa trapi, tak by si mal pravdu, to ale predsa nie je ten pripad.

Myslel som si, ze ide o kvalitu, nie o kvantitu.
Ak vysledkom Bcka pre Acko tuto sezonu je, ze vykopli Pereza (ktory nebol z akademie), 2 VC tam bol Lawson a teraz pochopili, ze naj je roky v Bcku jazdiaci Juki, tak naozaj parada, konkurencia sa urcite tesi :slight_smile:

1 Like

Samozřejmě, když mají 2 vlastní týmy, tak do F1 dostali nejvíce jezdců.
Ono se jezdci protláčí hůř, když se musí upíchnout někam jinam.

Zjavne si si zle precital co som pisal, ked tu odveci pises ze ani Maxovi to uz nevyhovuje, lebo to som predsa nacrtol aj ja…

A to ze isli aj specificky po Maxovych potrebach je x krat potvrdene, priamo aj nepriamo.
Ak si tie vyjadrenia nezachytil, tak si ich najdi a potom pis o (ne)faktoch :slight_smile:

Nejedná se pouze o dva týmy v F1. Stejné to je i v nižších sériích.

Naopak, faktickou pravdu :yum:

Uz tvoja prva veta vystihuje tvoje kazdodenne posobenie tu na F1ONLINE :smiley:

Uz prechadzas trosku do scifi… ale co ti ine ostava, ked realite si na mile vzdialeny. Tak ako so svojimi starymi rozpravkami s Vettelom… Tam si nemal problem pisat o tom, ze ho vlastny tim potapa, no tu v pripade RB to hned zosmiesnujes :smiley: krasny dvojity meter…

1 Like

Je pekne, ze sa skusat prekrucat to co som napisal. Ja som nikde nenapisal ze s nim by mali lepsie uspechy. Len som napisal, ze Ver tam mali a vzdy budu mat za jednotku a dvojka pojde stranou. Ci uz pri rozhodovani, v stajni, na trati, pri koliziach… Sam Marko s Hornerom to svojimi vyrokmi potvrdili.
Ale co ine, ako prekrucat a vymyslat veci o ktorych som ja nepisal ti vlastne zostava vsak ? Vlastne ani nechapem preco si na mna reagoval, ked si napisal nieco, co ja netvrdim. :man_facepalming:

1 Like