Pridať komentár 32 odpovedí
Oct '22

Ferda

Zloděj křičí chyťte zloděje.
Ve Ferrari hodně rychle zapoměli na grepové čmoudíky.

1 odpoveď
Oct '22

PUFF Püsiliige

Tak když už to řekne Mekies, tak to je hodně vážné.

1 odpoveď
Oct '22

Situs

Tentokrát se snad oné transparentnosti dočkáme.

1 odpoveď
Oct '22 ▶ Ferda

Tromboza

Ferdo,ty si běž lehnout,furt budeš rypat do Ferrari,tobě to jako nevadi co se děje poslednich 10 let ,ta formule 1,stoji za ■■■■■ a ted tohle ,ale furt se řeši Ferrari ,to stejne Kral,jak ho slyšim ,ty jeho plky

1 odpoveď
Oct '22 ▶ PUFF

Kiks

Povedali to už viacerí > Capito, Vasseur

O tomto sa hovorí dosť otvorene.

1 odpoveď
Oct '22 ▶ Tromboza

Ferda

Nedělej si iluze.
Ferrari totiž použilo stejný postup jak obejít pravidla díky spojeneckým týmům jako RB. Už jen to, že Haas sídlí přímo v továrně Ferrari by mělo být zakázané.

1 odpoveď
Oct '22 ▶ Ferda

Tromboza

všeci kradnu ,jen Ferrari nevyhrava :smiley:

1 odpoveď
Oct '22 ▶ Situs

Jozef_Chroustal

To je uctovnictvo, nie seda zona s meracom prietoku.
Sečteno, podtrženo, jasne cisla.

1 odpoveď
Oct '22

F1fan

Aj redaktor to s tou hrubicou poriadne prepiskol…

Oct '22

Tomas_Lazar

Ani Ferrari, ani Wolff, ani Taliani ani Nemci nemajú údaje o vynaložených prostriedkoch na vývoj v RB. Všetko sú to len ich odhady. Ale RB môže produkovať vylepšenia za také lacné peniaze, že sa všetci potenciálne budú čudovať. A neviem, o čom Wolff točí, keď minulý rok Mercedes nosil vylepšenia na každé preteky. A za mesiac Bottas vymenil 8 kompletných motorov. To tiež asi muselo niečo stáť. A o Ferrari sa obecne vie, že tam peniaze končia v čiernej diere, lebo všetko je tam neefektívne.

A netreba si robiť ilúzie. Ak RB predložil všetky požadované podklady a FIA ich prijala, tak asi v nich nie sú žiadne okaté prehmaty. Ak aj niečo prekročili, tak len preto, že našli dieru v pravidlách, ktorá im to umožňuje. Pretože určite nepredložili faktúry a výkazy, ktoré by v súčte presahovali rozpočet. Toto sa zvrhne na právnické mudrovanie, ktorého výsledkom bude, že FIA objaví v pravidlách dieru ako svet.

A od novej sezóny tu budú upravené pravidlá a sto doplnkových usmernení. Veď ani motor Ferrari nebol fakticky proti pravidlám. Teda aspoň nie tak, aby to FIA objavila. To isté aj pokusy s DAS. Fakticky to nie je proti pravidlám, ale FIA radšej pravidlá upresnila.

To isté bude aj pri rozpočtoch.

Oct '22 ▶ Jozef_Chroustal

F1fan

Blbost, technicke pravidla sa daju kontrolovat ovela jednoduchsie - bud si nieco prekrocil/porusil a nemas to podla reguli, alebo je to OK.

Uctovnictvo je kreativna disciplina (vobec to nie je iba cierne a biele) a je mozne, ze o tom rozhodne az sud.

1 odpoveď
Oct '22

Ferda

Hezké. :grin: :+1:

Oct '22

KimiF1fan

nie si ty Shreder ? lebo gramatiku neoklameš

Oct '22

Nordotor

Marko sa nechce vyjadrovať. Makies sa zase vyjadruje? On im niekto otočil role? Alebo snad Marko prestupuje do Ferrari a Makies do RB?

Oct '22

Kimino

Zaujímavé že v tréningoch sa o tejto téme na šport 1 ani raz nezmienili že by o tom nevedeli? :see_no_evil:

2 odpovede
Oct '22 ▶ Kimino

Nordotor

Na sky sport to riešili.
Inak mám pocit že Binotto práve asi vytiahol tú svoju slávnu zložku na RB o financiách a beží na HQ FIA.

Oct '22

henryford

A v čem je problém? Mercedes taky minulý rok porušoval pravidla výrazně, když měnil jeden motor za druhým. Divné že se do stropu vešel. Asi si dal sám sobě slevu.

Oct '22

Ferda

Nevím proč, ale začínám mít dojem, že Ferrari už vyčerpalo zozpočet pro letošní rok a proto začalo ukazovat prstem kolem sebe.
Možná i s touhou, aby FIA rozpočet navýšila. Třeba ví jak svůj vůz vylepšit, ale stroje už zapnout nemůže.

Oct '22 ▶ Kimino

Tromboza

kdyby podvadělo Ferrari,tak Kral by to řešil hned a každy trenink a ted mlči a ještě je chvali ,jak jedou a Ferrari to nejede a furt dokola mamlas

1 odpoveď
Oct '22 ▶ F1fan

Jozef_Chroustal

Ja to vidim presne opacne.
Seda zona je priestor ktory najdes a pohybujes sa v nom.
Pohybuju sa v nom vsetky stajne ktore ho dokazali najst, je to zona na ktoru sa nemusi prist - nikdy.
Uctovnictvo je jasna vec - vyplaty, nakup materialu, energie, vybavenie.
Na vsetko mas ucty, faktury, vie sa, kolko stoji hento tamto, nepodseknes to vyrazne dole ani hore.

Oct '22

Nigel

Z tohto už ich ani Májkl Masi nevyseká :grin:

Oct '22 ▶ Kiks

rHapo

Jn, Capito povedal že " ak niekto prekročil strop, treba ho potrestať".

Asi rovnaké vyjadrenie ako keby príslušník policajného zboru povedal " ak niekto prekročil rýchlosť, treba mu dať pokutu".

2 odpovede
Oct '22 ▶ rHapo

marcifanda

Dobry priklad si dal. :grinning: Niekto ma dostat pokutiu za 50 a dostane ju za 10. Ja som mal dostat 150eu a skoncilo to upozornenim.

Oct '22 ▶ Tromboza

PUFF Püsiliige

Král je ale Ferrari a Alonso fanboy.

1 odpoveď
Oct '22 ▶ PUFF

Nordotor

Lenže on je taký Ferrari Fan že keď sa darí. Inak iba ■■■■■■

1 odpoveď
Oct '22 ▶ Nordotor

PUFF Püsiliige

Však jezdí i za Ferrari a ma inside info. Nebude ze sebe dělat vola a říkat, že je vše růžový, když není.

1 odpoveď
Oct '22 ▶ PUFF

Nordotor

Inside info že Binotto skončí, tak 2 roky dozadu? Ja tie jeho výlevy beriem z rezervou. On je taký Czechcloud F1.

Oct '22

Nordotor

Oct '22 ▶ rHapo

Kiks

Ale hovoria o tomto Všetci. Nikto nepovie že nebude to komentovať.

Oct '22

marcifanda

Kvapky su slabe … taka tycinka z covid testu do teba je lepsia a nadoraz. :laughing:

Oct '22

marcifanda

Neplakal lepsie ako do analu :rofl:

Oct '22

marcifanda

Narazam na cinu