7 odpovedí
May '22

PUFF Püsiliige

Ralf Schumacher má poslední dobou nějakej problém.

Věnuj se synovcovi a do té doby než bude mít bod, šoupej nohama. :wink:

May '22

Unleash_the_lion

Myslim si, ze nie je tazke prist na to, preco Ralf Schumacher obhajuje Micka napriek tomu, ze sa jednalo jednoznacne o jeho chybu.

1 odpoveď
May '22 ▶ Unleash_the_lion

PeterFodrek

vo svetle

včera 09:38
Menej známa epizódka z Veľkej ceny Miami, ale vedeli ste, že nehodu Sebastiana Vettela a Micka Schumachera vlastne spôsobil Fernando Alonso? Ku koncu pretekov viedol dvojnásobný šampión vláčik monopostov, keď za sebou „ťahal“ Micka Schumachera, Estebana Ocona a Sebastiana Vettela. Pilot Haasu si výdatne pomáhal aj DRS, o ktorý sa ho Alonso snažil všemožne pripraviť. Či už úmyselne alebo v dôsledku jazdeckej chyby si Španiel skrátil šikanu v pomalej sekcii okruhu. Vďaka tomu bol na detekčnom bode pred šestnástou zákrutou o viac ako sekundu pred Schumacherom.To okamžite využil Esteban Ocon, ktorý na nemeckého mladíka zaútočil. Ten ho s vypätím všetkých síl odrazil, no pred bojujúcu dvojicu prekĺzol Sebastian Vettel a len o pár metrov ďalej došlo k osudovej kolízii medzi dvoma veľkými kamarátmi. Alonso síce po tom, čo si skrátil šikanu, na nasledujúcej rovinke spomalil, ale podľa komisárov nie dostatočne. Tí mu teda naparili ďalší päťsekundový trest, ktorý ho zosunul mimo bodov

Takže komisári dali vinu Alonsovi a proti dvom majstrom sveta a Oconovi na čerstvých softoch, to bolo 3 na 1 (Micka)

May '22

Situs

Jak letos vydali z FIA tu “pomůcku” pro předjíždění v zatáčce po vnějšku či vnitřkem tak jsem předpokládal že to bude jasnější, no asi ani komisaři se tím stále neřídí takže každý to může hodnotit stále jak chce :slightly_smiling_face: Pro mě kocourkov kde se to v tomto případě najednou neuplatňuje a při tom by to mělo být dle jejich instrukcí zcela jasné.

1 odpoveď
May '22 ▶ Situs

helmutko רגילים

Je to este horsie ako za Masiho. Alonso vs Hamilton nic sa neriesilo, Alonso vs Gasly prisiel trest. Vettel vs Schumacher trest neprisiel, mne to pride, ze je v tom bezprecedentny bordel.

1 odpoveď
May '22 ▶ helmutko

Dominios

horsie urcite nie, posun smerom dopredu je evidentny, ale od dokonalosti ma daleko

Alo vs Ham → uprimne tiez som cakal, ze daju ze to aspon investiguju, nie ze by ten kontakt bol nejako silny, pravda vsak je, ze Lewis bol v nom uplne nevinne a Alo nakoniec vdaka nemu ziskal poziciu… ako nie ze by som chcel taketo male kontakty trestat, nebolo to nic prasacke (proste to Alovi kusok uslo), predsa len by tam ale pilot aspon nemal ziskat vyhodu…

Alo vs Gasly sa priznam ze som nevidel, tuto VC som sledoval len tak na pol oka a to mi uslo

A Mick vs Seb? Na prvy pohlad nie je o com, ale po detailnom zhliadnuti je to take… blbe. Mick si to dobre nachystal a z jeho onboardu je krasne vidno ze auto plne kontroluje: nebrzdi uplne naplno a teda lepsie s nim vie manevrovat a je jasne kam mieri s autom a ze ide na vnutro; kvoli tomu aj kusok skor brzdil, aby to proste mal pod kontrolou… lenze tym, ze siel tak opatrnejsie, proste bol cely cas jasne za Sebastianom minimalne o celu dlzku auta, takze Seb si pochopitelne myslel, ze je teda dost vpredu a ze zatocit moze naplno. Mick to tam de-facto poslal az do apexu. Proste sa nedohodli a asi nakoniec spravny racing incident, aj ked jednoznacne so zvysenim ukazovakom nad Mickom, pretoze “rec tela” jednoznacne zlepsit musi, nemoze sa vopchat na apex uplne na poslednu chvilu a tvarit sa ze nic, aj ked nejde o ziadne torpedo neskore brzdy, superovi musi dat jasne najavo ze ide predbiehat a musi ist vedla neho skor, aby mu super bol povinny nechat priestor. A keby ani to nie, tak Mick si musi uvedomit ze body ziska vtedy, ak dojde do ciela a bez havarie, niekedy teda je lepsie radsej ustupit a nachystat si to lepsie

May '22

Bretnix

Jeden z těch méně šťastných výroků Ralfa Schumachera, protože vzhledem k své pozici vůči Mickovi si stopu určoval Sebastian, Mick v pozici zahájeného předjížděcího manévru nebyl ani omylem (byť, jak uvádí Dominios, zahájit ho asi mohl). Z tohoto hlediska jednoznačně chyba Micka Schumachera, byť Seb to před komisaři, jak s předstihem upozorňoval Evap, trochu zahlazoval.

Ralfův výpad přičítám nervozitě, protože jezdecké akcie jeho synovce tímto opět ztratily a i on musí cítit, že o Mickovi se začíná hodně pochybovat. Fakticky poměr v Haasu připomíná loňský poměr mezi Mickem a Mazepinem, jen do role Mazepina se - bohužel - posunul Mick.