7 odpovedí
Jul '20

Kiks

V tejto chvíli je teda jasné ako celá kauza Mercedes-RP dopadne :joy: Ostane to legálne …

Jul '20

major

Problém je trochu inde - a to, že minuloročný (!) Mercedes W10 je druhým najlepším autom v poli.

Ak by bojoval v strede poľa a občas bral body (čo by sa od rok starého stroja aj čakalo), tak to kopírovanie nik nerieši - ba naopak bola by to tá správna cesta ako udržať slabšie tímy v hre.

Ak bojujú s továrenským Red Bullom a porážajú Ferrari, tak to nastavenie asi nie je úplne správne. Otázka ale je, či to je chyba pravidiel alebo prosto len toho, že Mercedes je také míle pred zvyškom poľa.

Jediná vec, čo to dokáže zastaviť sú zmeny pravidiel, lenže práve to zatrhli. Zmrazenie vývoja Racing Point dokonale zabetónuje v tejto pozícii. Bez žetónov dostanú budúci rok neskutočný W11 a ešte na ňom budú môcť niečo povyšívať - je dosť možné, že Vettel bude budúci rok s Aston Martinom bojovať o víťazstvá.

Jul '20

revolko

@major Pekne napísané, ale myslím, že ani zmena pravidiel by Mercedes nejako spomalilo. Skôr som zhrozený z toho, že taký Red Bull sa nedokázal posunúť ďalej. Vážne som čakal, že s minuloročným Mercedesom nebudú mať žiadne problémy.

1 odpoveď
Jul '20 ▶ revolko

major

Netvrdím, že zmeny pravidiel by spomalili Mercedes - ale Racing Point by už nemohol využiť rok staré auto Mercedesu. Je dosť možné, že ani také závesy by vinou nízkoprofilových gúm nešli použiť.

1 odpoveď
Jul '20 ▶ major

revolko

No jasné, ja som skôr narážal na to, že také Ferrari by sa veľmi nemalo vyhovárať na pravidlá, keďže od nich asi každý očakával väčšiu rýchlosť ako minuloročný Mercedes :frowning:.

Páči sa mi v tomto prístup Red Bull-u, ktorý zatiaľ ešte nemal žiadne problémy s tou kópiu, jedno čo žiadajú je ujasnenie pravidiel.

1 odpoveď
Jul '20 ▶ revolko

helmutko רגילים

pravidla su podla mna jasne. mozu si ziadat ujasnenie ohladom zetonov, ktore sa zaviedli koli pandemii, ale ako hovori Brawn co vidis mozes skopirovat a v RP tie brzdy videli dost dobre.

Jul '20

II_II_II_II_II

Som zvedavý, čo bude hovoriť, keď budúci rok budú 2 mercedesy a 18 kópií mercedesu.