Pridať komentár 18 odpovedí
Aug '23

Evap

Arogantů v F1 chodí :smile: ! Když už někdo vzpomíná Aston, tak naprosto stejně byl ještě vloni kritizovaný Lawrence Stroll. Úplně klíčová věta je v závěru:
„Problém Renaultu spočíval vždy v tom, že mal veĺké plány, do ktorých však neinvestoval dostatočné množstvo peňazí.“
Toť vše :slight_smile: .

1 odpoveď
Aug '23 ▶ Evap

spineIesssheep

Nevím no, myslím si že tahle francouzská arogance přece jen vyčnívala. Zpusob jakým se zbavili Budkowskiho, Prosta a spol, zpusob jakým zachazeli s piloty a jak o ně nakonec logicky přišli…To nemá v žadnem jiném tymu obdoby.
Teď se jim to krásně vrátilo.

2 odpovede
Aug '23 ▶ spineIesssheep

Evap

Jak se to vezme, F1 je drsná. To, že jedna klika ve vedení vyštípe druhou není samo o sobě zase tak ohromující. Problém je, když (ani) nové vedení neumí dát týmu to, co potřebuje, a to jsou hlavně prostředky na zajištění všeho potřebného a čas, a nahrazuje to netrpělivostí a arogancí. Piloti jsou poslední problém, na to, co mají, je mají až moc dobré.

1 odpoveď
Aug '23 ▶ spineIesssheep

Situs

Nazval bych to Francouzskou samolibostí. Když už to takto vyčistili, tak předpokládám mají připravené další kroky, například onoho Binotta. V mých očích jak Rossi tak i Szafnauer nepřesvědčili že mají na to vést tým k lepším zítřkům, takže konec konců to zemětřesení vnímám pozitivně. Jako počítám že teď už jedou na maximální rozpočet na stropu, takže finančně by uplně problém být neměl.

1 odpoveď
Aug '23 ▶ Evap

spineIesssheep

Jasný peníze jsou vždycky až na prvním místě. Mně jde o to ten celkový obrázek jak se Alpine pod vedením Szafnaura z mého pohledu prezentovalo a ano byla tan obrovská míra arogance a to jak přišli o Alonsa a Piastriho toho bylo krásným důkazem, který jsme mohli sledovat. Nemám pro Rossiho a Szafnauera ani kousek lítosti.

1 odpoveď
Aug '23 ▶ Situs

spineIesssheep

S finančními stropy by ten problém takový opravdu být nemusel no. Snad každý tým ho dokáže zcela naplnit. Ale jasně někdo to dovede i přes strop… :man_shrugging:

Aug '23 ▶ spineIesssheep

Evap

Szafnauer postupoval v rámci slíbených 100 závodů úplně logicky, potřeboval zapojit Piastriho. To, že neměl v pořádku smlouvu, nebyla jeho chyba, u podpisu ještě nebyl a spoléhal na to, že je všechno ok. Ocon byl podepsaný na delší dobu, tak potřeboval Alonsa na rok, Piastriho na rok do Williamsu a potom do Alpine, což by byl ideální stav. Alonsovi se to nelíbilo, ale to je taky život, na čtyřicátníkovi nikdo dlouhodobé plány stavět nebude.

2 odpovede
Aug '23 ▶ Evap

Situs

Alonsovi se to nelíbilo, Piastrimu se to nelíbilo a oba dali přednost jinému týmu. Ano, takový je život. Szafnauer nepodepisoval ani jednoho, no keců měl na oba plnej kyblík. Pro tebe to není problém kam to dospělo, upřímně, Alonso i Piastri se maj líp a oba ukazují škodu o kterou se Alpine připravilo. A to s tím Piastrim bylo fiasko kde Szafnauer propůjčil svou osobu. Za mě ty jeho výroky vůbec šťastné nebyly, nezvládl to. Ty jsi ale Alpine obhajovala od první chvíle, popravdě to nechápu vzhledem k tomu jak ztratili svoji legendu i možnou budoucí hvězdu.

1 odpoveď
Aug '23 ▶ Evap

spineIesssheep

Postupoval tak moc logicky až nemá ani jednoho. Well Done. :smiley:
Proč teda potřeboval Alonsa na rok, když na něm nic stavět nechtěli? To mohl rovnou zapojit Piastriho a Alonsovi dát sbohem, ne?
Tam jde o to, že jejich jednání bylo neupřímné s proměnnými názory v čase - žádná jistota- A to, že na něco SPOLEHAL a ono to tak nebylo, to je taky jeho chyba. Jen další duvod proč bych ho jako šefa nechtěl.

Aug '23 ▶ Situs

Evap

@spineIesssheep Pro vás se všechno točí okolo jezdců, pro mě jsou jezdci nejmenší problém (a nejen v tomhle případu). Jestli je na tom Alpine tak, jak se teď ukazuje, tak by tam bylo Piastriho škoda, i když jeho přístup se mi zrovna nelíbil. Ale holt i v tomhle případě platí, že F1 nejsou taneční a zatím se mu jeho krok vyplatil, i když to na začátku sezóny tak nevypadalo. Alonsa chtěli na rok proto, aby se Piastri na rok vyjezdil ve Williamsu, stejně, jako třeba Leclerc v Sauberu, nic nepochopitelného. Mně jenom fascinuje, že rozprášili vedení týmu, na jmenování nového šéfa “nespěchají” a to v situaci, kdy údajně dlouhodobě nedávají do týmu potřebné finance. To se potom výsledky těžko dostaví.

2 odpovede
Aug '23 ▶ Evap

Situs

Já si myslím že ta arogance pramenila právě především od Rosssiho, Rossi určitě není žádný obětní beránek, já vidím vyhazov jako oprávněný. A to že chtěj nový lidi, to mi přijde taky logický. I když já bych se teda Permane nikdy nezbavil, ale fakt je že dovnitř uplně nevidím a třeba on sám toho měl plné zuby :man_shrugging:

1 odpoveď
Aug '23 ▶ Evap

spineIesssheep

Určitě se netočí vše kolem jezdců, ale jako diváci na nich nejvíc odpozorujeme. Co se děje někde uvnitř ve vedení už je pro nás spíš velká neznámá. Já tu aroganci proto chci demonsrtovat hlavně na jezdích.

Alonsovi neřikali tuším jen na rok, ale na rok a když bude dobrej tak na další rok. Furt řešili jeho věk, a zdálo se že ho budou zkrátka furt testovat a až s tou vykonnosti spokojeni nebudou tak ho vykopnou - na takovém vztahu opravdu nic stavět nemužeš. No pak tam padlo i to že ho pošlou do LeMans atd - hledat v tom nějakou duvěru by bylo to poslední. Piastri z toho sám musel být zmatený, nevěděl zda skončí ve Williamsu rok dva nebo možná i tři… a proto to dopadlo jak dopadlo.

Za mě je to arogance kterou předvedli a poškodili tím své jmeno. Protože tohle každý viděl. To samé Budkowski - do teď nevím proč musel skončit, ale času opravdu moc nedostal.
Byla jen otázka času než tohle vedení skončí.

1 odpoveď
Aug '23 ▶ Situs

Evap

Ale to je klidně možné. Klíčová otázka (aspoň pro mě) ale je, jaké jsou skutečné cíle Alpine, a pokud je to dotažení na špici, tak kdo na to dá potřebné peníze a jestli jsou schopni si to “vyčekat”. Jinak se budou pořád motat kolem středu a můžou se navzájem vyhazovat pořád dokola. A k té aroganci - mně třeba připadá arogantní Helmut Marko, i když to může být jenom pocit - nikdo z nás ty lidi doopravdy nezná. Rozdíl ale je, že dokázal pro tým zajistit všechno, co je potřeba, a k tomu dokáže čekat - to je vidět jak na dlouhodobé spolupráci s Neweym, tak to čekání třeba na Maxovi a jeho začátcích. Výsledek není myslím třeba komentovat, tentokrát v pozitivním smyslu.

Aug '23 ▶ spineIesssheep

Evap

Nemůžou si víc poškodit jméno než tím, co teď předvedli. To je daleko vážnější než jakýkoli jezdec, ti nemají nikdy v F1 na růžích ustláno. Nakonec rozloučení Schumiho s Ferrari vzhledem ke společným úspěchům taky mělo daleko k dokonalosti, a dnes je to každému jedno.

1 odpoveď
Aug '23

helmutko רגילים

Ono to jednoducho je o kulture a pristupe. V Renaulte to asi vidia tak, ze my platime vy musite dorucit, vidia to ako produkt za ktory platia, a ktory ma mat nejake parametre ci nejaky ekonomicky vytlak.

Hlavne Redbull a Mercedes maju ten pristup fundamentalne odlisny. Tam F1 vidia ako platformu, na ktorej materska firma moze nieco postavit. Cim lepsia platforma tym lepsie sa im na tom stavia. Sportovy tim v podstate nechaju robit to co vedia robit najlepsie - sutazit.

Aj ti vyhodenci ako Binotto, Premane a snad aj Rossi su v podstate vsetko velmi uspesni ludia, ktori sa vlastnou sikovnostou dostali na veduce pozicie top 10 resp top 5 klubov na svete a je mozne, ze v inom kontexte by brali jeden titul za druhym.

Tak ako vo Ferrari umieraju na vnutornu politiku tak v Renaulte umieraju na firemnu byrokraciu. A pokial tam nenastane zmena, tak ani Vasseur ani novy Szafnauer a novy Rossi neurobia dieru do sveta.

1 odpoveď
Aug '23 ▶ helmutko

Evap

V podstatě souhlas s jedním upřesněním prvního odstavce - podle všeho je přístup Renaultu objednat vývoj a výrobu nadzvukového letadla, ale v termínu a ceně vývoje a výroby plachťáku - to nemůže fungovat, ani kdyby byli všichni sebešikovnější a celí ze zlata.

1 odpoveď
Aug '23 ▶ Evap

spineIesssheep

Třeba to neni to nejduležitějši, ale je to ukazka arogance která tam panovala a o které je tu řeč. Když si to vezmeš ve spojení s tím co pak ještě dodatečně hlasil Otmar na Alonsa a vlastně i piastriho, když museli vzit Gaslyho, tak nevím no. Takovej člověk jim podle mě chybět rozhodně nebude.

Aug '23

F11

Te je jedna strana mince. Ta druha je, ze ak by aj nejakou nahodou to lietadlo dodane bolo, nemal by s nim kto lietat a to je na oplatku maslo na hlave “odidencov”.